DHV verwacht dit jaar wereldwijd klimaatneutraal te zijn

Als eerste advies- en ingenieursbureau werkt DHV in Nederland over 2009 volledig klimaatneutraal. Wereldwijd zal de DHV Groep in 2010 geheel klimaatneutraal zijn. Doelstelling is daarnaast om in 2015 de CO2-uitstoot per medewerker met 25 procent te verlagen ten opzichte van 2008. De resterende CO2-emissies worden in de toekomst zoveel mogelijk in eigen projecten - extern geverifieerd - gecompenseerd. En in onze advisering zullen we nog meer voorselecteren op klimaatbewuste oplossingen.

DHV is een van de ondertekenaars van het internationale ‘Copenhagen Communiqué on Climate Change'. Afgelopen december nam DHV een voortrekkersrol in het Nederlandse bedrijfsleven en riep samen met 22 andere bedrijven premier Balkenende op tot daadkrachtig klimaatbeleid waarmee Nederland alsnog de klimaatdoelen voor 2020 kan halen.

"Enkel onze medewerking toezeggen om de doelstellingen te behalen is voor ons niet voldoende om de CO2-uitstoot ook daadwerkelijk te reduceren," aldus bestuursvoorzitter Bertrand van Ee van DHV.
Door met terugwerkende kracht over 2009 de eigen uitstoot van gebouwen en zakelijk vervoer te compenseren is DHV in Nederland de eerste in zijn branche die klimaatneutraal onderneemt. Tegelijkertijd startte DHV in 2009 de duurzame verbouwing van zijn hoofdkantoor (van energielabel G naar A), implementeerde in Nederland duurzaam mobiliteitsbeleid en koos eerder al voor groene stroom (2008: 63%, in Nederland).


Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021