Fortress mag badplaats Kijkduin herontwikkelen

De herontwikkeling van de badplaats Kijkduin door vastgoedonderneming Fortress gaat medio 2012 van start nu het ‘'Masterplan Kijkduin" na diverse inspraakrondes is goedgekeurd door de gemeenteraad. De plannen voorzien in een nieuw winkelcentrum met horecavoorzieningen van 20.000 m2 en 230 nieuwe woningen.

Volgens Roeland Voerman, directeur Fortress, wordt in dit project samengewerkt met woningbouwvereniging Staedion en vastgoedonderneming Vesteda. "Voor de geplande 20.000 m2 aan winkels wordt nog een eindbelegger gezocht", aldus Voerman. 

De herontwikkeling zal gefaseerd geschieden en naar verwachting wordt het project afgerond in 2020. "Dat is voor het hele masterplan, voor het gedeelte waar wij ons gecommiteerd hebben zal dat over circa 4 tot 5 jaar al klaar zijn", zo verwacht Voerman.

Doelstelling is het realiseren van een stijlvolle familiebadplaats waarbij de omliggende natuur zoveel mogelijk wordt aaneengesloten tot één groot groengebied. In de badplaats komen er 230 nieuwe woningen bij.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021