Duitse belegger Nordcapital doet met aankoop Facet tweede grote Nederlandse aankoop

ING Real Estate Development heeft het kantoorgebouw Facet in aanbouw verkocht aan de Duitse belegger Nordcapital, ten behoeve van haar Verwaltung Nordcapital Immobilienfonds Niederlande 11 GmbH. Facet is een nieuwbouwontwikkeling met ruim 22.000 m² verhuurbare kantoorruimte en 434 parkeerplaatsen op een zichtlocatie aan de A2 in Utrecht Leidsche Rijn. Het gebouw is reeds voor de eindoplevering geheel verhuurd.

Het is de tweede grote aankoop door Nordcapital in twee weken tijd. Eerder kocht Nordcapital het 6900 m2 grote kantoor Acapella in Hoofddorp van Henderson.

Facet wordt in twee fasen gerealiseerd. Fase 1 omvat circa 12.000 m² en werd vorig jaar opgeleverd. Dit deel is langjarig verhuurd aan Mediq, een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen, die er haar hoofdkantoor heeft gevestigd. Fase 2 van circa 10.000 m² wordt medio 2010 opgeleverd. Dit deel is langjarig verhuurd aan Oracle, de grootste leverancier ter wereld van bedrijfssoftware, die haar Nederlandse hoofdkantoor in Facet zal onderbrengen.

Jones Lang LaSalle adviseerde ING Real Estate Development tijdens het gehele verkoopproces. Juridisch adviseur van verkoper was Houthoff Buruma. NordCapital werd geadviseerd door Stephan makelaars en Cushman & Wakefield. De juridische adviseur van NordCapital was Westpoort notariaat en de technische adviseur was CVO Group.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021