Justitie legt beslag op vastgoed Paarlberg

Justitie heeft gisteren en vanmorgen conservatoir beslag gelegd op onroerend goed van zakenman Jan-Dirk Paarlberg (52). Het gaat onder andere om zijn landgoed Bolestein in Maarssen, een penthouse in Rotterdam en panden in Frankrijk en Portugal en op de Nederlandse Antillen.

Dat meldt het FD. Justitie verdenkt Paarlberg van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. De beslagleggingen vonden plaats onder regie van het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM). Dat bureau legde ook beslag op een vordering die Willem Holleeder op Paarlberg en enkele van zijn bedrijven zegt te hebben. In totaal waren bij de beslagleggingen in binnen- en buitenland ruim honderd opsporingsambtenaren betrokken. Volgens het OM loopt de waarde van de inbeslagnames ‘in de miljoenen'.

De actie vindt plaats aan de vooravond van het proces tegen Jan-Dirk Paarlberg. Aanstaande maandag en woensdag zijn ingeruimd voor de regiezitting. Dan zal de rechtbank Haarlem de agenda bepalen en beslissen welke getuigen op zitting of door de rechter-commissaris worden gehoord.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021