NS Poort verhuurt 1000 m2 aan CliniClowns op Wagenwerkplaats Amersfoort

NS Poort en Stichting CliniClowns Nederland hebben overeenstemming bereikt over het huren van de Wielendraaierij op de voormalige Wagenwerkplaats van Amersfoort. De Wielendraaierij met een oppervlakte van circa 1000 m2 is onderdeel van het rijksmonumentale Hoofdgebouw. Vandaag tekenen de partijen de huurovereenkomst. De overeenkomst gaat in 2011 in en heeft een looptijd van 10 jaar.

Voordat CliniClowns haar intrek kan nemen in het pand, gaat NS het casco renoveren ten behoeve van de nieuwe functie en zo inrichten dat het pand voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarbij wordt tevens een extra tussenverdieping ingebouwd, waarmee de totale oppervlakte uitkomt op circa 1635 m2. CliniClowns is geadviseerd door Hol & Molenbeek Bedrijfsmakelaars.

In het gerenoveerde pand komt straks niet alleen het kantoor van CliniClowns, maar ook een trainingsruimte voor clowns en een webcamruimte die gebruikt wordt voor het chatten en webcammen tussen de CliniClowns en kinderen met een ziekte en/of handicap via de online belevingswereld Neuzenroode.nl. Daarnaast komt er een nieuwe belevingsattractie; een wereld waar zieke en/of gehandicapte kinderen of in isolement levende kinderen met familie of vriendjes enkele uren op een clowneske manier afleiding en plezier beleven.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021