Grontmij gooit strategie om met harde financiële doelstellingen

Advies- en ingenieursbureau Grontmij uit De Bilt gaat haar strategie geheel herzien. De zes geografische regio's worden omgezet naar drie nieuwe business lines Water & Energy, Transportation & Mobility en Planning & Design die volgens Grontmij de groeimarkten zijn. Per business line komt er één groepsdirecteur. Ook heeft Grontmij voor zichzelf harde financiële doelstellingen opgesteld voor de komende vijf jaar.

De nieuwe business lines stellen Grontmij in staat organische groei te realiseren in de meest winstgevende en snelst groeiende markten: water, energie, infrastructuur en duurzame planning en ontwerp. Tegelijk heeft Grontmij voor de jaren 2010-2015 een aantal financiële doelstellingen opgesteld. Zo dient de EBITA marge op totale bedrijfsopbrengsten te groeien naar 9-10% in 2015 (Vastgoedjournaal: in 2008 en 2007 was dat 7,7% respectievelijk 7,0%).
Ook dient de totale bedrijfsopbrengsten naar 10-15% gemiddeld per jaar te groeien en dient de solvabiliteit naar circa 25- 30% te klimmen. De rentedekking (EBIT/rente) wil Grontmij boven de 5 houden.

 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021