Van Lanschot wil vastgoedportefeuille Kroymans als onderpand voor krediet van €30 mln

Bank Van Lanschot Bankiers eist dat autohandelaar Frits Kroymans een hypotheekverklaring verstrekt op de commerciële vastgpoedportefeuille als onderpand voor een in 2006 verleend krediet van €30 mln aan Kroymans.

De voorzieningenrechter van de Utrechtse rechtbank bepaalde volgens het FD dat Kroymans binnen twee weken medewerking moet verlenen aan het verstrekken van een hypotheekverklaring op zijn commerciële onroerendgoedportefeuille ten behoeve van Van Lanschot.

Van Lanschot Bankiers had het kort geding net voor de jaarwisseling tegen Kroymans aangespannen. Kroymans heeft zich geconformeerd aan het vonnis en wil het conflict met Van Lanschot snel oplossen.

Met het alsnog vestigen van het hypotheekrecht op de commerciële vastgoedportefeuille van Kroymans krijgt Van Lanschot meer zekerheden dat Kroymans het krediet werkelijk terugbetaalt. Kroymans had dat geld nodig voor het verrichten van investeringen voor Citadel Industries, het industriële bedrijf van de ondernemer. Kroymans Corporation dat ondermeer dure auto's van Ferrari en Jaguar verkocht, ging eind maart 2009 failliet.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021