Speciale bijeenkomst Thuisblijversborrel: Kijkje in de keuken van institutionele vastgoedbeleggers

Wat houdt de institutionele vastgoedbelegger bezig en waar liggen de kansen? Meld u aan voor een speciale bijeenkomst tijdens de Thuisblijversborrel op 14 maart aanstaande.

Institutionele vastgoedbeleggers worden geconfronteerd met een wirwar aan ontwikkelingen waar zij niet direct een antwoord op hebben. Zo laten data van IPD en INREV zien dat Nederlandse en Europese vastgoed(fonds)rendementen de afgelopen vier jaar ruim onder de langjarige rendementsaannames van institutionele beleggers liggen. Bovendien is er onzekerheid over de robuustheid van taxatiewaardes bij de huidig lage transactievolumes en toekomstige huurniveaus.

Daarnaast worden beheerkosten alleen maar hoger als gevolg van de invoering van de Europese AIFM (Alternative Investment Fund Managers Directive) richtlijn. Recente ALM (Asset Liability Management) studies blijven daarentegen de toegevoegde waarde van vastgoed in een beleggingsportefeuille aantonen. Hoe moet een institutionele belegger omgaan in deze wirwar aan ontwikkelingen?

Tegen die achtergrond bespreekt drs. ing. Norbert Bol  van Grontmij Capital Consultants in een aparte bijeenkomst de volgende thema’s:

- Is de bodem bereikt voor Nederlands vastgoed?

- Functioneert de vastgoedmarkt echt niet zonder banken?

- Anti-cyclisch beleggen en juist nu de vastgoedallocatie vergroten?

- Hoe leg ik aan mijn deelnemers van het pensioenfonds uit dat ik als pensioenfonds nog in vastgoed beleg?

Daarnaast bespreekt hij met u waar de kansen liggen in de sector:

- Focus op nieuwe vastgoedsectoren zoals een Nederlands debt vastgoedfonds?

- Zorgvastgoed toevoegen, waar nog wel langjarige huurovereenkomsten te halen zijn?

- Moeten beleggers hoger in de risicocurve gaan begeven door value added en opportunity vastgoedbeleggingen?

PROGRAMMA op 14 maart aanstaande
14:00 ontvangst
15:00 Presentatie van Norbert Bol met bovenstaande onderwerpen
16:00 Napraten met aanwezigen
17:00 aanvang Thuisblijversborrel 2013 


AANMELDEN: 
Om u in te schrijven voor deze bijeenkomst kunt u een mail sturen naar info@vastgoedjournaal.nl met als onderwerp 'Thuisblijversborrel + bijeenkomst. U ontvangt dan de bevestiging van inschrijven dezelfde dag op de mail retour.


KOSTEN:
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen slechts 45 euro en is inclusief een hapje en een drankje. 

LOCATIE:
Horeca gelegenheid De Rechtbank te Utrecht
Adres: Korte Nieuwstraat 14
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drs. Ing. N.J.T. (Norbert) Bol
(1963) is algemeen directeur van Grontmij Capital Consultants, en is in dienst sinds 2004. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in vastgoed en beleggingen. Voorheen was hij werkzaam bij AZL, Insinger de Beaufort, KPN Pensioenfonds en Kolpron Consultants.

Norbert Bol studeerde bouwkunde en bedrijfskunde. Momenteel doet hij een promotieonderzoek op het gebied van “Integraal management van vastgoedbeleggingen” aan de Universiteit van Bradford. Norbert Bol is tevens verbonden aan de TiasNimbas Business School als Academic Director en kerndocent Bedrijfskunde bij de Master of Real Estate opleiding.

Grontmij Capital Consultants operationaliseert marktkennis, vakkennis en netwerken met toevoeging van beleggingskennis. Wij leveren advies op maat, waarbij kennis is geborgd in databanken die in eigen beheer zijn. Hierdoor zijn opdrachtgevers in alle fasen van het beleggingsproces in control bij vastgoed- en infrastructuurbeleggingen. Risico’s zijn daarmee inzichtelijk en beheersbaar.



Reacties


Laatste nieuws