Duurzaam distributiecentrum van Sluyter Logistics in Assen klaar voor de toekomst

Duurzaam distributiecentrum van Sluyter Logistics in Assen klaar voor de toekomst

Met trots kondigt Sluyter Logistics de verhuizing naar hun gloednieuwe distributiecentrum in Assen aan. Deze moderne faciliteit, gelegen aan de Burgemeester Grollemanweg 1, markeert een belangrijke stap voor het bedrijf, zowel in termen van capaciteitsuitbreiding als duurzaamheid. Het nieuwe centrum beslaat maar liefst 17.000 m2 en is een voorbeeld van hoe moderne logistiek hand in hand kan gaan met duurzame innovatie.

Duurzaamheid
Sluyter Logistics focust zich op een duurzame toekomst en het gebouw is dus ontworpen met dit uitgangspunt in gedachten. Het distributiecentrum is uitgerust met geavanceerde, duurzame klimaattechnologie en bijpassende energiesystemen. De inzet van zonnepanelen voorziet in een groot deel van de energiebehoefte, wat niet alleen de operationele kosten drukt, maar ook de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint. Het pand is door deze duurzame maatregelen bekroond met het BREEAM-NL Excellent certificaat. Voor deze verduurzaming zijn mooie subsidies beschikbaar.

Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het terrein rondom het gebouw. De groenvoorzieningen bevorderen de biodiversiteit in de omgeving.

Een Nieuwe Start in Assen
Een feestelijk moment voor Sluyter Logistics; ze zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe locatie. De officiële opening volgt later dit jaar. Met de nieuwe locatie kan Sluyter Logistics nog beter inspelen op de logistieke behoeften van hun klanten. De strategische ligging van Assen, met uitstekende verbindingen naar de belangrijkste verkeersaders, maakt het een ideale uitvalsbasis. Dit versterkt niet alleen de operationele efficiëntie, maar draagt ook bij aan het reduceren van transportafstanden en daarmee de CO2-uitstoot.

Toekomstgericht en Klantgericht
Sluyter Logistics is al jarenlang een vertrouwde naam in de logistieke sector, bekend om hun betrouwbare en klantgerichte dienstverlening. Met dit nieuwe distributiecentrum in Assen, dat duurzaamheid als kernwaarde heeft, is het bedrijf beter gepositioneerd dan ooit om in te spelen op de veranderende behoeften van de markt.

Samenwerking
Dit project is mogelijk gemaakt door mooie samenwerkingen. Onder begeleiding van BrainStone B.V. (bouwmanagement & projectontwikkeling) maakte Palazzo Architecten het ontwerp van de nieuwbouw. Aannemer Aan de Stegge Twello wist vervolgens nog een aantal mooie optimalisaties toe te voegen aan het bouwplan. JVZ bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek verzorgt de duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen. Van Draeckeburgh verzorgde de subsidieaanvragen voor dit duurzame gebouw.

Van Draeckeburgh - Subsidie voor verduurzaming aanvragen
Ga jij verduurzamen en wil je hiervoor subsidie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan door ons te bellen op +31 30 228 92 40, of vul op onze website alvast een subsidiescan in.



Reacties


Laatste nieuws