Hoe biedt Fortus tot 8 procent rente in de vastgoedmarkt?

Hoe biedt Fortus tot 8 procent rente in de vastgoedmarkt?

De vastgoedmarkt is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Waar we tussen 2014 en 2019 nog een bloeiende 'buy to let'-markt zagen, is er nu sprake van een sterke trend waarbij veel huurwoningen worden verkocht. Alleen al in het tweede kwartaal van 2024 werden er 12.000 huurwoningen verkocht, wat ruim 4.700 meer is dan in dezelfde periode een jaar eerder. De belangrijkste reden voor deze uitverkoop is dat de cijfers simpelweg niet meer kloppen; het is financieel niet meer haalbaar.

Maar waar één deur sluit, gaat vaak een andere open.

Nieuwe kansen in projectontwikkeling
Een gebied waar nog volop kansen liggen, is projectontwikkeling. Nederland heeft een tekort van ongeveer 400.000 woningen, en de doelstelling om jaarlijks 100.000 nieuwe woningen bij te bouwen wordt niet gehaald.

Fortus financiert professionele projectontwikkelaars die vanuit bestaande bouw woningen toevoegen aan de koopmarkt. Dit kan door grote woningen te splitsen, bestaande gebouwen uit te breiden of door kantoren te transformeren naar woonruimte.

Als we kijken naar de 'buy to let'-markt, zien we dat de overheid streng heeft ingegrepen op de verkoopprijzen voor particuliere beleggers. Door de verdere regulering van huurprijzen zijn de kosten niet meer terug te verdienen, waardoor de cijfers verslechteren. In tegenstelling tot huurprijzen, zijn koopprijzen in Nederland niet gereguleerd. Bovendien is er een groot tekort aan betaalbare en duurzame woningen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze markt nog steeds winstgevende projecten te vinden zijn, waar een goede waardevermeerdering mogelijk is.

Fortus Bridgefonds I
Projectontwikkeling is doorgaans niet weggelegd voor de gemiddelde particuliere belegger. Het vereist specialistische kennis van onder andere bouwkunde, vergunningen en brandveiligheid, zaken waar een particuliere belegger bij een passieve investering meestal niet mee te maken heeft. Maar gelukkig heeft Fortus een mooie oplossing.

Zorgeloos investeren in vastgoed
Het Fortus Bridgefonds I is een obligatiefonds. Als investeerder leent u geld uit in ruil voor obligaties. Fortus leent dit geld vervolgens uit aan professionele projectontwikkelaars die duurzame en betaalbare woningen vanuit bestaande bouw toevoegen aan de koopmarkt.

Door ons bij Fortus te richten op de koopmarkt, hoeven we ons geen zorgen te maken over de complexe regelgeving die geldt voor de huurmarkt. Hierdoor kunnen wij onze investeerders rendementen tot 8 procent bieden, zonder de zorgen over gereguleerde huurprijzen, wetgeving voor goed verhuurderschap of geschillen met huurcommissies. Dit maakt investeren bij Fortus een zorgeloze en winstgevende belegging.

Over Fortus Vastgoedfondsen
In de complexe wereld van vastgoedontwikkeling verbindt Fortus ondernemende investeerders en de beste projectontwikkelaars aan elkaar. Door het verschaffen van bridgefinancieringen via vastgoedfondsen of via directe bemiddeling bieden wij flexibiliteit en snelheid aan de leningnemer tegenover mooie rendementen voor de leninggever. Dit alles zonder verborgen kosten of stress. Fortus, zorgeloos investeren in vastgoed! Meer informatie? Kijk op www.fortus.nl



Reacties


Laatste nieuws