Woningmarktexperts: Bouw juist meer grondgebonden woningen in plaats van appartementen

Woningmarktexperts: Bouw juist meer grondgebonden woningen in plaats van appartementen

Er moeten niet meer appartementen, maar juist meer grondgebonden woningen worden bijgebouwd. Dat stellen Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen TUD), woningmarktonderzoeker Geurt Keers en Friso de Zeeuw (adviseur en emeritus hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft) in dit opiniestuk voor VJ.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Boelhouwer lijkt de stad failliet te willen verklaren en in te willen zetten op verdere sprawl met ruim opgezette woonwijken a la Vinex 2.0 of 3.0.
Met ruime parkeernormen en dus vooral meer auto's, asfalt en versnippering van ons buitengebied. En tegelijkertijd een stop op investering in hoogwaardige steden met werk en voorzieningen op loop- en fietsafstand en rendabele rail- en metroinfra. Een ramp voor de toekomstige leefomgeving (etfal).
Als je de de vwronderstelde grote behoefte aan die grondgebonden woningbouw ruimhartig wil bevredigen, zet dan liever in op stimulering van emigratie naar landen waar volop ruimte is voor deze woonvormen.

Geplaatst op 5 september 2024 om 18:07



Laatste nieuws