Madeline Buijs: 'Te veel focus op de Randstad in de woningbouw'

Op woningbouwgebied is de afgelopen jaren vooral aandacht geweest voor de Randstad, omdat daar het woningtekort het grootst is. Is al deze aandacht voor de Randstad wel terecht of heeft De Jonge een goed punt door meer in de regio te willen bouwen? Deze vraag behandelt Madeline Buijs in haar nieuwste column voor VJ.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Sibrand Gratama

Meer focus op woningbouw buiten de randstad, wil nog niet zeggen dat je meer buitenstedelijk moet gaan bouwen. Naast de broodnodige woningen in steden als Amsterdam, Rotterdam, de Haag, Utrecht en nabijgelegen middelgrote steden, dient ook binnen de overige regio's meer ambitie ingezet te worden op de verdichtingsopgave. Het gaat dan vooral om Eindhoven, waar de vraag enorm is, maar ook de overige strategisch gelegen middelgrote steden in het noorden, oosten en zuiden, die op intercitystations zijn aangesloten. Dat is goed voor de mobiliteitstransitie, geeft lucht aan de overige ruimteclaims buiten de steden en wordt onnodige aantasting van natuur, biodiversiteit en landschap voorkomen.

Geplaatst op 1 juli 2024 om 12:45



Laatste nieuws