Rondetafel met makelaars: ‘We moeten afzet van woningen monitoren om toekomstige leegstand te voorkomen’

Rondetafel met makelaars: ‘We moeten afzet van woningen monitoren om toekomstige leegstand te voorkomen’

Gemeenten houden vast aan rigide programmering van woningbouw, zonder precies de vraag vanuit woningzoekenden te kennen, zo blijkt uit een rondetafelgesprek met makelaars uit vijf regio’s. ‘We moeten de afzet monitoren om leegstand te voorkomen.’ 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Jan Verloop

Los van het gebrek aan inzicht van gemeentes m.b.t. de woningvraag, bespeur ik ook weinig begrip voor het feit dat gezinnen met twee verdienende ouders (al dan niet in deeltijd) minder flexibel zijn om te verhuizen dan gezinnen die min of meer op één inkomen drijven. Schoolgaande kinderen zijn daarbij zeker een extra factor, maar ook de toename van woonlasten moet niet onderschat worden. Zo'n gezin ook nog aanmoedigen om in een kleinere ("betaalbare") huurwoning te gaan wonen zal menig historische trend om zeep helpen.

Geplaatst op 19 juni 2024 om 16:45Laatste nieuws