Hoogste punt voor 401 huurwoningen in Singelblok

Hoogste punt voor 401 huurwoningen in Singelblok

Ontwikkelcombinatie CZAN (ontwikkelaar Blauwhoed en gebiedsontwikkelaar AM) vierden afgelopen week feestelijk met partners en medewerkers op de bouwplaats het hoogste punt van Singelblok. De 401 woningen, bestemd voor de sociale, midden- en vrije sector huur, worden in de woonbuurt Elzenhagen Zuid, Amsterdam Noord, gerealiseerd. Hiermee komt een groot aanbod voor woningzoekenden in Amsterdam beschikbaar.

Zeer divers woningbouwprogramma in het huursegment
Met haar diversiteit aan appartementen in het huursegment biedt het Singelblok woningen voor een brede groep woningzoekenden. Vesteda verhuurt straks 171 vrije sector en 14 middeldure huurwoningen. Eigen Haard verhuurt 75 sociale en 75 middeldure huurwoningen en 66 zorgwoningen aan welzijnsorganisatie PerMens. Daarbij komen 101 parkeerplaatsen en 3 bedrijfsruimten. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Volgens planning wordt het gebouw in 2025 opgeleverd. Samen willen de betrokken partijen dat ook dit deel van Amsterdam Noord een goede, leefbare en gevarieerde plek wordt waar nieuwe bewoners zich snel thuis voelen.

Ruimte voor ontmoeten, horeca en bedrijvigheid
Naast de woningen is er ook ruimte voor bedrijvigheid en maatschappelijke voorzieningen in het Singelblok. Op de begane grond komen straks bedrijven, horeca en een buurtkamer waar bewoners uit de buurt en uit omliggende buurten elkaar kunnen ontmoeten.

Gebiedsontwikkeling Centrumgebied Amsterdam Noord
Elzenhagen Zuid, een stedelijke woonbuurt vol groen is momenteel volop in ontwikkeling en telt straks 1.800 woningen in zowel de huur- als koopsector. Het is onderdeel van gebiedsontwikkeling Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN). Een nieuwe gemengde hoogstedelijke wijk rond het OV knooppunt station Noord. Het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar is.

Met deze ontwikkelingen krijgt niet alleen de centrumfunctie van Amsterdam Noord een kwaliteitsrijke impuls maar ook de beleving en kwaliteit van de stad Amsterdam als geheel. Toekomstige bewoners en bezoekers zijn verzekerd van een uitstekende verbinding met de stad.

Eerder realiseerden AM en Blauwhoed in het CAN-gebied Elzenhagen Noord, een woonwijk met circa 600 woningen en appartementen, en de nieuwe woonbuurt Noorderkwartier met 120 ruime gezinswoningen (koop) en 388 zelfstandige studentenwoningen (sociale huur). In het Stationsgebied zijn daarnaast circa 650 appartementen, 465 m2 commerciële ruimte en twee hotels opgeleverd.Reacties


Laatste nieuws