Huib Boissevain: 'Laat gemeenten weer kiezen voor residuele grondprijswaardering'

Huib Boissevain: 'Laat gemeenten weer kiezen voor residuele grondprijswaardering'

In de strijd tegen het woningtekort moet afgerekend worden met lange bouwprocedures, gestegen rente en een tekort aan personeel en materiaal. In deze blog voor VJ kijkt Huib Boissevain naar de remmende factor bouwgrond. Volgens hem is het tijd dat gemeenten residuele grondprijswaardering in ere herstellen.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Bert van Luin

Ik kan me herinneren dat veel Gemeenten ruim 20 jaar geleden grote grondposities hadden. Tijdens en na de financiële crises zijn ze door de Centrale overheid gedwongen die grondposities met veel miljarden verlies te verkopen. En nu weer groot tekort? Hoezo beleid, visie..? We bouwen meer regels en richtlijnen dan woningen. Nou ja, woningen? Een 40m2 appartement is toch eigenlijk een schande…

Geplaatst op 19 april 2024 om 11:22


Edward van Rijn

Huib, bij veel gemeentes ca 300 is het niet meer dat de gemeentekas gespekt wordt maar is het geld hard nodig om de begroting sluitend te maken. Er wordt door gemeentes te veel uitgegeven bv menig gemeente huis met inrichting is veels te kostbaar. Gewoon financieel wanbeleid bij deze gemeentes dat moet eerst is op orde gesteld worden, net zoels BV Nederland.
Op deze manier worden wij een derde wereld land !!??

Geplaatst op 22 april 2024 om 11:35Laatste nieuws