Dit zijn de misverstanden over de ‘uitpondgolf’

Minister De Jonge bestrijdt cijfers van onder andere Pararius waaruit blijkt dat het Wetsvoorstel betaalbare huur nu al leidt tot een 'uitpondgolf'. Hoe zit het eigenlijk met die uitpondgolf? Is daar sprake van? En, als de minister gelijk zou hebben dat daarvan geen sprake is, bewijst dat dan zijn gelijk dat zijn wetsvoorstel niet leidt tot de massale verkoop van (potentiële) middenhuurwoningen? Ik denk dat de minister zich schuldig maakt aan wensdenken, schrijft huurrechtadvocaat Huib Hielkema.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

M. van Hooijdonk

De suggestie wordt gewekt alsof het uitponden een negatief bijeffect is maar volgens mij is dat juist de bedoeling van de minister. Zijn letterlijke woorden: "mensen die een pandje kopen voor de verhuur daar moeten we echt vanaf". Uiteindelijk wil hij zich alleen profileren, het gaat hem niet om de woningmarkt. Hij heeft al een goede woning.

Geplaatst op 21 februari 2024 om 17:32Laatste nieuws