Nieuwe vastgoedfinancier Vitru verstrekt eerste lening

Er is een nieuwe financier actief in het vastgoed: Vitru, een label geïnitieerd door Rabobank. De allereerste lening is recent door Vitru verstrekt. Het gaat om de herfinanciering van een wooncomplex in het centrum van Nijmegen met een energielabel A+.

Deze eerste financiering sluit perfect aan bij de missie van Vitru: een markt met kwalitatief hoogwaardige en duurzame woningen, aangeboden door beleggers die zich voor de lange termijn aan hun vastgoed willen verbinden.

'De vraag naar kleinschalige woonruimte in Nijmegen is groot en het aanbod zeer beperkt', vertelt Anoek de Haas, CEO van Vitru. 'We zijn daarom erg trots dat we met onze eerste financiering bijdragen aan het beschikbaar houden van mooie huurwoningen. Het gaat hier om vijf zelfstandige woonstudio’s voor young professionals op een toplocatie. De bouwkundige kwaliteit en het onderhoudsniveau zijn erg goed.'

Het wooncomplex is in het bezit van een professionele partij met een woningportefeuille door heel Nederland. De klant werd bij deze herfinanciering geadviseerd door Ahmed Iqbal namens Assets.nl. 'We zijn erg tevreden over het hele financieringstraject bij Vitru', vertelt hij. D'e communicatie met het team van Vitru is niet alleen fijn en persoonlijk, maar ze bewijzen ook bijzonder snel te zijn. Ook het Vitru-aanvraagportaal werkt uitstekend. Tien dagen na het ontvangen van de indicatieve offerte zat de client al bij de notaris.'

Vitru richt zich op de zakelijke markt voor residentieel vastgoed tot 3 miljoen euro. Vitru biedt een gestandaardiseerd product met duidelijke, transparante voorwaarden en beloont een beter energielabel met een lager rentetarief. Daarnaast biedt Vitru aantrekkelijke bouwdepots om verduurzaming van woningen te stimuleren.



Reacties


Laatste nieuws