Inflatie in 2023 3,8 procent

Prijzen van consumentengoederen- en diensten waren in 2023 gemiddeld 3,8 procent hoger dan in 2022. In 2022 was de inflatie 10 procent. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Bert van Luin

Hoe betrouwbaar is ons inflatiecijfer nog? Het Constant Bijgesteld Systeem sinds 2023… En het inflatiecijfer verschilt in Europa ook nog eens per land. Het rentebeleid wordt gevoerd door de ECB. Of de rente op dit moment hoog of laag is hangt met name af van de te verwachten inflatie de komende jaren. Sterk gestegen loonkosten bij mindere prestatie en sterk verhoogde inkoopprijzen werken inflatoir. Voeg daarbij de hoge klimaatkosten en de extreme stijging van allerlei heffingen. Alleen telt dat niet of nauwelijks mee in de CBS cijfers. Voor de komende jaren zullen de energieprijzen weer doorwerken in de index. Voorlopig zal dat vooral geopolitiek gestuurd zijn. Alleen wanneer de ECB de banken in de EU gaat verplichten tegen een boeterente geld te stallen zou de rente omlaag kunnen.

Geplaatst op 11 januari 2024 om 10:31



Laatste nieuws