Coral Capital financiert V&D-transformatie Leeuwarden

Coral Capital heeft de transformatie van het voormalige V&D-gebouw in Leeuwarden gefinancierd. Bouwbedrijf de Vries Leeuwarden, bekend om zijn significante bijdrage aan duurzame binnenstedelijke transformatie en woningbouw in de regio, neemt de leiding in dit project. Hiermee belooft het de stad te verrijken met betaalbare, natuurinclusieve woningen, die dringend nodig zijn voor de doorstroming in Leeuwarden.

Het voormalige V&D-gebouw, gelegen in het hart van de stad, is door CBRE Investment Management verkocht aan AA Ontwikkeling BV van Albert Adema. Deze aankoop markeert een belangrijke stap in het weer tot leven brengen van het pand. 'Franke Twerda van Eigen Finance Leeuwarden begeleidde de transactie en was de 'Haarlemmer olie' tussen Coral Capital en Albert Adema, waardoor de financieringsaanvraag soepel verliep', zegt Florus van Herpt van Coral Capital.

Erfgoed behouden
Albert Adema, directeur van bouwbedrijf De Vries Leeuwarden, heeft grootse plannen voor het pand aan de Nieuwestad. Met de intentie om het erfgoed van de stad te behouden, blijven de kledingwinkels op de begane grond en eerste verdieping operationeel. De werkelijke transformatie vindt plaats op de tweede en derde verdieping, waar 36 appartementen en een unieke groene binnenplaats gepland zijn.

'Deze ontwikkeling is meer dan alleen een bouwproject,' zegt Adema. 'Het is een kans om nieuwe levensadem in te blazen in een historisch stuk van Leeuwarden, met een focus op duurzaamheid en gemeenschapszin.' De appartementen van ongeveer 75 vierkante meter, worden aangeboden voor een prijs tussen 3 en 3,75 ton, met de verkoop die begin 2024 van start gaat.

De betrokkenheid van Coral Capital bij dit project onderstreept de inzet van kapitaal voor duurzame herontwikkeling en lokale werkgelegenheid. Door samen te werken met lokale partijen draagt het project bij aan de economische groei van Leeuwarden en biedt het de broodnodige betaalbare woningen in de stad.

De verwachting is dat de nieuwe appartementen en de groene binnenplaats in het eerste kwartaal van 2026 hun deuren openen. Dit project markeert een belangrijke mijlpaal in de stedelijke ontwikkeling van Leeuwarden en toont aan hoe moderne stadsvernieuwing hand in hand kan gaan met historisch behoud en duurzaamheid.

 Reacties


Laatste nieuws