Young REI, een vastgoedinvesteerder die het nét even anders doet

Ondernemende experts die mee-investeren, dat zegt alles over wie Young Real Estate Investments (Young REI) is. Een vastgoedinvesteerder die het net even anders doet en zich voornamelijk richt op de aankoop en het revitaliseren van commercieel vastgoed. Sinds dit jaar staat Nanne Veenstra (42) aan het roer van Young REI en in dit artikel leest u alles over hun aanpak.

Young REI is onderdeel van Young Venture Group, een (van origine) vastgoedonderneming die in 2011 werd opgericht door Wim de Jong en een ‘buy-and-hold’ strategie voerde. Vanaf de start werden allerlei soorten vastgoed aangekocht, op diverse manieren verbeterd en herontwikkeld, en vervolgens aangehouden als langetermijnbelegging. Veenstra: ‘Deze strategie werkte dermate goed, dat er steeds meer investeerders met De Jong mee wilden doen. Samen financierden zij succesvol nieuwe vastgoedaankopen. Zo werd de basis gelegd voor wat Young REI nu geworden is: een professionele organisatie die met behulp van particuliere investeerders voor de lange termijn in vastgoed belegt. In ruil daarvoor krijgen zij een langjarig en aantrekkelijk rendement.’

Hoe gaat Young REI te werk?
Om te beginnen werken we met geld van particuliere investeerders: dat schept een verplichting om er goed mee om te gaan. Dat doen we door vastgoed aan te kopen dat direct een goed rendement oplevert. Ook investeren in verduurzaming van het vastgoed, iets waar huurders steeds vaker naar vragen en wat ervoor zorgt dat je vastgoed toekomstbestendig is, maakt onderdeel uit van onze aanpak.

Ook vinden we het belangrijk om overwogen risico’s te nemen. Daarom spreiden we onze investeringen over verschillende soorten asset classes en in diverse regio’s. Op die manier kan een potentiële investeerder kiezen waar hij zich het beste bij voelt. Ook krijgen onze investeerders het eerste recht van hypotheek, waarmee ze in de situatie van een gedwongen verkoop als eerste hun geld terugkrijgen.

Daarnaast hechten we veel waarde aan persoonlijk contact: met ons team, onze investeerders, onze huurders en onze partners. Uiteindelijk blijft het mensenwerk en halen we veel voldoening uit een plezierige samenwerking

Wat doen jullie anders dan de rest?
Veenstra: ‘In de eerste plaats investeren we zelf, via onze aandeelhouder Young Venture Group, in elk object mee. Daardoor hebben wij hetzelfde belang als onze investeerders, namelijk een goed rendement behalen. En eventuele tegenslagen voelen we zelf ook.

En in de tweede plaats zijn we meer dan alleen spreadsheetmanagers. Wij gaan écht een stap verder om onze huurders naar de zin te maken. Een goed voorbeeld hiervan is dat we zelf een aantal keren zijn meeverhuisd naar een aangekocht kantoorpand, om te laten zien dat we geloven in de locatie en om de verhuur aan te jagen. Door ergens dag in dag uit te werken, voel je de energie van een locatie en borrelen er ideeën voor renovatie en optimalisatie op. Dat maakt de exploitatie alleen maar beter. En huurders merken dat direct.

Hoe groot is de portefeuille en hoe gaan jullie deze uitbouwen de komende jaren?
‘De portefeuille heeft op dit moment een omvang van 30 miljoen. De komende jaren verwacht ik zeker te groeien: we zijn ambitieus, zitten vol energie en zien veel kansen. Al willen we ons nooit verslikken in een te grote of te dure aankoop. Wij wachten liever op ‘de pareltjes’ dan dat we kopen om het kopen.

De afgelopen 15 jaar hebben we een sterk netwerk om ons heen gebouwd. Dit willen we continueren met een focus op acquisities in gebieden rondom de grote steden. Met Young REI groeien tot een portefeuille van 100 miljoen vind ik een ontzettend mooie mijlpaal’, aldus Veenstra.

Wat is een toekomstdroom die Young REI nog willen verwezenlijken?
Veenstra: ‘Onze mooie gespreide portefeuille nog verder uitbouwen. Wat echt een droom zou zijn, is om een mooi hotel toe te voegen aan onze portefeuille. Of vastgoed in het buitenland waar beleggers niet alleen instappen voor het rendement, maar ook om er zelf gebruik van te maken. Ik denk dat dit heel goed past bij onze aanpak, die soms net even anders is dan bij andere aanbieders.’

Meer weten over Young REI en de projecten, kijk dan op de website.

 Reacties


Laatste nieuws