Maas Wijkontwikkeling, Waal en Klimaatgarant ontwikkelen eerste  A++++ woningen in RijswijkBuiten

In RijswijkBuiten komt het allereerste nieuwbouwproject waarbij de nieuwe A++++ prestatiegarantie van maar liefst 10 jaar van toepassing is. Maas Wijkontwikkeling is de ontwikkelaar van het project 'Wonen in de Parels', bestaande uit 12 eengezinswoningen. Het project staat in het teken van 'groen' en 'duurzaam', waarbij niet alleen aan strenge prestatiegaranties wordt voldaan, maar bewoners ook de kans krijgen om regenwater te hergebruiken. De voortuinen zijn fraai mee ontworpen met veel groen en begroeide pergola's, waardoor een oase van rust en duurzaamheid ontstaat. In RijswijkBuiten worden tot 2032 meer dan 3500 nieuwe duurzame woningen gerealiseerd.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 27 november 2023 inschrijven voor een van de 12 rijwoningen in dit bijzondere project.

Prestatiegarantie A++++
In november heeft demissionair minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting nieuwe leennormen voor hypotheken aangekondigd. Dit betekent dat huishoudens in 2024 tot wel € 50.000 extra leencapaciteit kunnen krijgen bij de aankoop van een woning met energielabel A++++, inclusief prestatiegarantie. De woningen van de Parels zijn uitgerust met triple glas, een bodemwarmtepomp voor verwarming, koeling en warm water, warmteterugwinning uit ventilatielucht en douchewater, en zonnepanelen. Met die combinatie van maatregelen wordt aan de eisen voor A++++ ruimschoots voldaan. Bij de aankoop van de woning is 10 jaar onderhoud en garantie aan de warmtepomp, bron, boiler en PV-panelen inbegrepen. Klimaatgarant installeert en onderhoudt deze systemen en heeft in RijswijkBuiten 10 jaar ervaring met prestatiegaranties voor woningen met vergelijkbare installaties.

Op basis van die ervaringen is ervoor gekozen om de woningen in De Parels inclusief de A++++ prestatiegarantie aan te bieden. Er geldt een 10-jarige all-in garantie op de warmtepomp en de PV-panelen en gedurende deze periode is de A++++ garantie ook inbegrepen. Na afloop van deze 10 jaar hebben kopers de mogelijkheid om het onderhoudscontract, inclusief prestatiegarantie, te verlengen tot wel 25 jaar. Kortom, een toekomstbestendige investering in comfort en duurzaamheid.Reacties


Laatste nieuws