Ministerie in reactie van advies RvS op middenhuur-wet: We gaan de Wet beter onderbouwen

Ministerie in reactie van advies RvS op middenhuur-wet: We gaan de Wet beter onderbouwen

Het wetsvoorstel betaalbare huur wordt aangepast door meer onderbouwing voor de gemaakte keuzes te leveren. Dat zegt het ministerie in reactie op het advies van de Raad van State op het wetvoorstel.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Arthur van Gils

Ik voel plaatsvervangende schaamte voor het falende beleid van @hugodejonge. In de aanloop naar zijn nieuwe wetgeving heeft het ministerie diverse onderzoeken laten uitvoeren waaronder de opdracht naar de haalbaarheid bij de Stecgroep.
De adviezen uit dit rapport heeft Hugo de Jonge naast zich neergelegd. Met een averechts effect van de beoogde resultaten van de wetgeving als gevolg. Inmiddels koketeert de Jonge met een door hem zelf ingezet noodscenario; prijsopslagen voor de huurprijzen bij nieuwbouw. Dit staat haaks op het beleid.

Geplaatst op 20 november 2023 om 15:09