Barlavento: een eerlijke dienstverlening voor een eerlijke prijs

Barlavento: een eerlijke dienstverlening voor een eerlijke prijs

Barlavento werd opgericht in 2004 door een oud-vastgoedbankier met als doel vastgoedprofessionals te voorzien van onafhankelijk financieringsadvies. De onderneming was daarmee één van de eerste non-bancaire partijen op de Nederlandse markt. Ver voor de val van Lehmann Brothers en daarop volgende striktere regels van de ECB, waardoor grootbanken zich steeds meer terugtrokken en er een ware golf aan alternatieve financiers de markt overspoelde.

Klein begonnen dus, maar inmiddels uitgegroeid tot een vijftiental medewerkers. Een succesverhaal waar managing partners Boudewijn Joosen en Diederik de Meester graag meer over vertellen.  

Niet voor niets werd de Barlavento Groep eind 2022 door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot FD Gazelle, waarmee ze zich mocht scharen onder de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De oprichter van Barlavento zag dus al vroeg markt in onafhankelijk advies, iets waar vele andere partijen pas een jaar of tien later achter kwamen. In september 2008 sloot Boudewijn Joosen, bedrijfseconoom en oud-Rabobankier, zich erbij aan. 'Twee weken voordat Lehmann Brothers omviel, dus een mooi moment en een interessante tijd', aldus een ironische Boudewijn Joosen. Begin 2011 kwam Diederik de Meester erbij en in de zomer van 2012 trok de oprichter zich terug uit de onderneming. Diederik de Meester studeerde rechten en economie in Utrecht en begon zijn carrière in 2001 als trainee bij ABN AMRO, waarna hij in Rotterdam bij de Hollandsche Bank Unie terechtkwam en zich, vervolgens, inkocht bij Barlavento. Diederik: 'Het was het moment, zo rond 2012, dat de effecten van de financieel-economische crisis, voor ons het meest voelbaar waren. Een taaie tijd, maar ook een tijd om onszelf opnieuw uit te vinden. Vanaf dat ogenblik zijn Boudewijn en ik gaan bouwen aan Barlavento zoals het nu is: een debt advisory kantoor met de sterke nadruk op vastgoedfinancieringen maar ook actief met MKB financieringen.'

Lees verder.

 

Reacties