Beleggen in vastgoed met wél de lusten maar geen lasten

Beleggen in vastgoed met wél de lusten maar geen lasten

‘Er komt een tijd aan met veel nieuwe aankoopkansen omdat bedrijven door de stijgende rente minder eenvoudig kunnen herfinancieren en daarom mogelijk hun vastgoed zullen verkopen. Wij staan klaar om particuliere vastgoedbeleggers hiervan te laten profiteren,’ vertelt Nanne Veenstra, algemeen directeur bij investeringsmaatschappij Young Real Estate Investments (Young REI).

Young REI biedt investeerders de mogelijkheid om te beleggen in vastgoedobligaties vanaf 100.000 euro met een gemiddelde looptijd van vijf jaar en een periodiek rendement om en nabij 6 procent, afhankelijk van het asset-type. Aan het einde van de looptijd ontvangen de deelnemers hun startkapitaal weer terug.

Vastgoed nog steeds een goede investering
‘Veel particulieren die hun kapitaal willen beleggen in vastgoed doen dit omdat zij weten dat het een investering met een stabiel rendement is. Maar niet iedereen heeft voldoende essentiële kennis van de markt, hierdoor kan het hebben van beleggingsvastgoed soms uitmonden in een hoofdpijndossier. Je bent immers zelf verantwoordelijk voor het contact met huurders, innen van de huurstroom, onderhoud en beheer’, vertelt Nanne Veenstra. Maar degene die bereid is iets aan rendement in te leveren, maar in ruil hiervoor wel volledig vijf jaar zorgeloos in vastgoed kan beleggen, kan sinds 2021 terecht bij Young REI. Wel de lusten en geen lasten en met zo weinig mogelijk risico; dat is hoe beleggen in projecten van Young REI zich wellicht het beste laat omschrijven.

Risicospreiding: ‘Liever beleggen in meerdere kleine objecten dan in één hele grote’
De beleggingsportefeuille van het bedrijf bestaat momenteel uit vier panden die succesvol zijn voltekend en twee projecten waar nog in belegd kan worden. Veenstra: ‘Gemiddeld bereiken projecten bij Young REI binnen drie maanden de status ‘afgerond’. Daarna gaan we weer op zoek naar nieuw vastgoed dat wij kunnen aankopen. Wel altijd op goede locaties met aantrekkingskracht, mooi vastgoed en niet zelden in de regio Den Haag.’ Daarbij is het credo ook: liever beleggen in meerdere kleine objecten dan één groot object. Veenstra: ‘Je moet je niet verslikken in één hele grote aankoop. Wij beleggen liever in meerdere kleine assets. De waarde van de objecten die wij nu in portefeuille hebben varieert van twee tot tien miljoen euro.’

Aankoopkansen
Hoe kijkt men bij Young REI naar de aankoopkansen op korte termijn? ‘We verwachten komende tijd dat er meer commercieel vastgoed op de markt zal komen, omdat de gebruikers-eigenaren door de gestegen rente de herfinanciering niet meer rond gerekend krijgen bij de banken. Gedwongen verkoop resulteert vaak in lagere prijzen. Kortom, een goed moment voor ons om aan te kopen’, aldus Veenstra, ‘maar we geven onszelf geen jaartargets wat betreft aantallen.’ (tekst gaat verder onder de afbeelding.)

De twee beleggingspanden (Young Zoetermeer en Young Zeestraat, zie foto hierboven) die nog niet zijn voltekend zullen ongeveer nog één maand openstaan, dus men kan nog instappen. Meer informatie over deze beleggingspanden is hier te vinden.

Wie meer informatie wil over beleggen met Young REI of op de mailinglijst wil komen die gebruikt wordt om nieuwe investeringsrondes aan te kondigen kunnen hier klikken. Ook kunt u contact opnemen met Nanne Veenstra via nanne@youngrei.nl of telefonisch via 070-2211200. Dit geldt ook voor partijen die hun vastgoed via Young REI willen verkopen.

Hoofdfoto: Nanne Veenstra.



Reacties


Laatste nieuws