Rabobank lanceert Vitru, een nieuw label voor het financieren van zakelijk commercieel vastgoed 

Met Vitru lanceert Rabobank een nieuw financieringslabel voor het intermediaire kanaal. De nieuwe financier voor zakelijk commercieel vastgoed financiert verhuurde woningen tot drie miljoen euro. Het label richt zich op verhuurders die duurzame woningen voor de lange termijn verhuren. Deze verhuurders kunnen rekenen op rentekortingen.

Vitru biedt een gunstig rentetarief voor objecten die energiezuinig zijn of dat op korte termijn worden. Hoe beter het energielabel van een object, hoe lager de rente. Daarnaast verstrekt Vitru ook financieringen voor woningen met D, E, F en G labels, maar altijd met een bouwdepot, tegen gunstige voorwaarden, om de verbetering naar minimaal C te bewerkstelligen. 'Wij ambiëren een markt met duurzame woningen, waarbij verhuurders de belangen van een huurder in ogenschouw nemen', vertelt Anoek de Haas, ceo van Vitru. 'Dit stimuleren wij door koplopers op het gebied van duurzaamheid en goed verhuurderschap rentekorting te bieden. Zo wordt goed gedrag ook beloond.' 

Daarnaast biedt Vitru extra gunstige rentetarieven aan verhuurders die op het gebied van goed verhuurderschap koploper zijn. Eisen hiervoor zijn onder andere dat er gebruik wordt gemaakt van huurcontracten waar ook de belangen van de huurder in zijn meegenomen en dat de verhuurde panden goed zijn onderhouden.  

 Reacties


Laatste nieuws