Fiscale maatregelen leiden vanaf 2024 tot zwaar weer voor vastgoedfamiliebedrijven

Fiscale maatregelen leiden vanaf 2024 tot zwaar weer voor vastgoedfamiliebedrijven

Familiebedrijven in vastgoed kunnen vanaf volgend jaar in zwaar weer komen te verkeren. De fiscaal voordelige bedrijfsopvolgingsregeling wordt namelijk flink aangescherpt, daarnaast overweegt men om de renteaftrek voor vastgoedvennootschappen verder aan banden te leggen. Vastgoedfiscalist Aad Rozendal geeft tekst en uitleg.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Frank van Moorselaar

Het is inderdaad onzinnig om te stellen dat herfinanciering niet tot problemen zouden leiden. Stel de markt is ingezakt, de opvolger wordt dan gedwongen te verkopen tegen een lagere prijs, de financieringscapaciteit wordt door de gedaalde waarden eveneens beperkt. Immers: de lopende leningen staan uit tegen lagere waarden, waardoor minder vrije financieringscapaciteit. De gedwongen verkoop van bezittingen, terwijl daar geen reële grond voor is, leidt tot discriminatie, onnodige benadeling en ik vraag me af of dat rechtens stand zou houden.

Geplaatst op 6 november 2023 om 15:59