Shoeby presenteert in december Whoa-conceptakkoord: 'Faillissement is totaal niet aan de orde'

Shoeby presenteert in december Whoa-conceptakkoord: 'Faillissement is totaal niet aan de orde'

Moderetailer Shoeby kondigde begin september aan te gaan werken aan een Whoa-conceptakkoord, dat ervoor moet zorgen dat de coronaschuld gesaneerd wordt. Shoeby laat weten dat het medio december een Whoa-conceptakoord hoopt te presenteren aan haar schuldeisers. 

De crediteuren van Shoeby hebben dit per brief van de retailer vernomen. Shoeby laat weten dat het inmiddels aan alle verplichtingen die na 1 september zijn ontstaan, heeft voldaan en dat het daarom een volgende stap kan zetten richting het finaliseren van het Whoa-conceptakkoord. Het bedrijf doet in de brief geen uitspraken over verdere details van het conceptakkoord. Wel geeft het bedrijf aan nu ‘veel vertrouwen’ te hebben voor het vervolg en belooft het aan de crediteuren alles in te zetten om dit ‘zo snel en zo goed mogelijk met elkaar te kunnen afronden’.

Shoeby plaatste de update over de voortgang van de procedure ook haar website, zie het fragment hieronder.

Over de Whoa-procedure
Shoeby wil gebruikmaken van de Whoa-procedure, de Wet homologatie onderhands akkoord. Deze wet biedt ondernemingen een extra mogelijkheid om een faillissement te voorkomen. Het doel van de wet is om ondernemingen met gezonde bedrijfsactiviteiten, die vanwege een zware schuldenlast failliet dreigen te gaan, te helpen met reorganiseren. Schuldeisers ontvangen een percentage van hun vordering, tegen finale kwijting. Shoeby heeft een financier gevonden die het benodigde bedrag beschikbaar wil stellen, mits de schuldeisers akkoord gaan.

Het bedrijf benadrukt dat er geen sprake is van een faillissement en dat de winkels en online webshop open blijven. Shoeby heeft circa 240 winkels in Nederland en opende eind 2022 twee winkels in Duitsland.

Foto: Shoeby-winkel in Berlicum (Google Maps)

Reacties