Deze ouderen strijden ervoor om méér huur te mogen betalen

Deze ouderen strijden ervoor om méér huur te mogen betalen

Senioren hebben het grootste vermogen van alle Nederlanders, maar mogen dat geld niet inzetten om luxer te kunnen huren. Rob Roza en Ad van Rooij van de huurdersvereniging van Woonzorg Nederland willen verandering want ‘vermogende ouderen willen best meer betalen voor een betere huurwoning’.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Ronald de Nas

Mooi initiatief, doorstroming bevorderen is een groot en belangrijk onderdeel van een evenwichtige woningmarkt. Overigens is het niet helemaal correct mbt inkomensnormen. Een pensioengerechtigde krijgt bij vrije sector (en dus ook middenhuur) 30% "korting" op de inkomens toets en mag vermogen voor 10% meerekenen. Gemiddeld is de inkomenstoets 3,5 bij -/- 30% en een huur van 1.200 is dat een jaarinkomen van 35.280,-- Als er een vermogen is van zeg
€ 150.000 (overwaarde van 40 jaar in de koopwoning), gaat er nog eens 15.000 euro af, dus dan is een jaarinkomen van 20.280. Voldoende... Dát zou toch moeten lukken??? Het probleem is dat deze woningen er niet zijn, én het heel lastig is om de oudere groep te motiveren deze stap te maken.

Geplaatst op 31 oktober 2023 om 08:15



Laatste nieuws