Dit staat er in de Miljoenennota over de woningbouwopgave

Het ministerie voor Volkshuisvesting zet volgend jaar extra in op betaalbaarheid, doorbouwen en verduurzaming. Dat schrijft het in de begroting voor komend jaar. Het ministerie erkent dat het voor veel mensen de komende jaren lastig zal blijven om een betaalbare woning te vinden. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Het rijk heeft nog niet of nauwelijks door wat op langere termijn en in volle omgevingsbreedte de effecten - kosten en baten - zijn van het of langdurig laten haperen/stilvallen/omvallen van vele binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen, projecten en transformaties of er volop voor gaan om deze tot uitvoering te brengen. Voor de startbouwimpuls had een 0 meer moeten staan, dus geen 300 miljoen, maar 3 miljard. Het zou een veelvoud opleveren, integraal gezien op al die dossiers en een stevige impuls voor de lokale en regionale economie. Ook in de sfeer van doorbouwgaranties, btw- verlaging zou ingezet kunnen worden.

Geplaatst op 19 september 2023 om 18:46