Signalen koppelverkoop: Makelaars accepteren bod alleen als zij huis van koper mogen verkopen

Sommige makelaars doen aan koppelverkoop waarbij zij van potentiële kopers eisen dat ze hun huidige huis door de desbetreffende makelaar laten verkopen. De NOS sprak een aantal makelaars die deze praktijk aan de kaak stellen. ‘Het mag niet, maar gebeurt wel.’

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Arthur de Roode

Zoals in elke branche er zitten altijd een paar rotte appels bij. Naast deze Misstanden heb ik ook wel voorbeelden gezien , waarbij makelaar een extra commissie afspreekt als hij het huis hoger dan de vraagprijs weet te verkopen. Volgens mij had hij in opdracht van verkoper , en in belang van verkoper een zo goed mogelijke prijs moeten behalen op basis van zijn vaste commissie, hij zou toch in belang klant moeten werken. Maar ja zolang de koper, kostte wat kost een huis wil kopen, gaan ze vrij makkelijk mee in deze voorwaarden die gesteld worden. En welke consequenties zijn er als een " vrije" makelaar deze praktijken er op na houd, wat kun je er tegen doen?

Geplaatst op 22 augustus 2023 om 13:02Laatste nieuws