Verhuurplatform HousingAnywhere breidt uit en treedt toe tot de Amerikaanse en Britse markt

HousingAnywhere, Europa's grootste huurplatform voor middellange tot lange termijn, betreedt steden in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Het verhuurplatform breidt zijn aanwezigheid uit om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van internationaal mobiele talenten, waaronder studenten en jonge professionals, die op zoek zijn naar een flexibele levensstijl.

De uitbreiding van de Amerikaanse markt is bedoeld om tegemoet te komen aan een groeiende vraag naar gemeubileerde huurwoningen voor middellange tot lange termijn, zowel voor internationale als interstatelijke mobiliteit, aangezien het platform mensen in staat stelt gemakkelijk en veilig toegang te krijgen tot flexibele huisvestingsopties. Het toonaangevende verhuurplatform zal zich richten op het opbouwen van een portefeuille van beschikbare huurwoningen in New York, Los Angeles, Boston en Chicago.

Vooral de opheffing van de Covid-19-beperkingen stimuleerde een snel herstel van de internationale studentenmobiliteit voor deze populaire bestemmingen. Volgens het Open Doors-rapport dat het Institute for International Education in de VS aan het eind van het afgelopen academisch jaar (2021-2022) heeft uitgebracht, vertoont de inschrijving van internationale studenten in de VS nu een duidelijke opleving met een jaarlijkse stijging van 3,8%, na een neerwaartse trend in de voorgaande jaren. Ondanks de groeiende vraag, en zoals het ook het geval is in sommige Europese steden, zijn zeer aantrekkelijke Amerikaanse steden er getuige van dat het gebrek aan woonruimte aanbod de inschrijving van studenten beïnvloeden doordat zij geconfronteerd worden met uitdagingen om een plek te vinden om te wonen. HousingAnywhere heeft een succesvolle staat van dienst als partner met ongeveer 300 Europese universiteiten om zowel inkomende als vertrekkende studenten te helpen bij het vinden van hun nieuwe woning, en wil deze gezamenlijke aanpak intercontinentaal verder uitbreiden.

Toetreding tot de Britse markt: Londen, Manchester en Birmingham
HousingAnywhere voegt Londen, Manchester en Birmingham toe aan haar portfolio, inspelend op de toenemende behoefte aan beschikbare en toegankelijke huurwoningen voor deze belangrijke steden. Uit gegevens van HousingAnywhere blijkt dat zoekopdrachten op het platform naar een woning in Londen -de eerste stad waar het toonaangevende verhuurplatform zijn verhuurportfolio heeft opgebouwd- aanzienlijk zijn gegroeid. Zoekopdrachten naar een accommodatie in Londen zijn in 2022 met 37,7% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar, en hebben de groei voortgezet met 37,9% in het eerste kwartaal van 2023.

"Het betreden van de markt in de VS en het Verenigd Koninkrijk was duidelijk de volgende stap voor HousingAnywhere, omdat we willen voldoen aan de stijgende vraag van internationaal mobiele studenten en jonge professionals in onze nieuwe actieve steden. Met deze uitbreiding, en dankzij de constante innovaties om meer gebruiksvriendelijke en veilige digitale huuroplossingen te creëren via ons platform, stellen we nu mensen in staat om veilig een nieuwe woning te vinden, niet alleen op het Europese vasteland, maar in meer uithoeken van de wereld", zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. Met de uitbreiding stelt HousingAnywhere mensen in staat een huis te vinden in meer dan 125 steden ter wereld. Met het hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam, heeft HousingAnywhere momenteel 260+ wereldwijde talenten van 47+ verschillende nationaliteiten in dienst.

 Reacties


Laatste nieuws