Nog meer dwang vanuit Den Haag: Huis mag niet meer aan iedereen worden verkocht

Koopwoningen tot 355.000 euro mogen niet meer zomaar aan iedereen worden verkocht. De gemeenten krijgen meer zeggenschap over de toewijzing met als doel is om meer mensen met een lager inkomen een kans te geven een huis te kopen. De Raad van State sprak eerder twijfel uit over deze dwingende maatregel van De Jonge.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Leonard van den Berg

Bizarre en criminele voorstellen. Dit is het leegroven van de zuurverdiende pensioenvoorziening van honderdduizenden hardwerkende zelfstandig ondernemers in Nederland, die op allerlei vlak altijd zelf hun eigen broek moeten ophouden. En weer een voorbeeld van 'tijdens het spel de regels veranderen'. Hoe moet je hier als zzp'er je financiele toekomst op plannen? En what's next? Of leggen de gemeenten (of de stemmende Kamerleden) straks uit eigen zak het verschil in verkoopprijs bij, als je onder de marktwaarde wilt (of moet) verkopen? Pure diefstal. Er is hiermee sowieso sprake van ongerechtvaardigde inbreuk op het eigendomsrecht. Hopelijk zijn er genoeg partijen bij hun gezonde verstand die inzien dat dit staatsgeleide beroving is.

Geplaatst op 22 juni 2023 om 16:03