Jan Fokkema (Neprom): 'Het moet normaler worden om grond te onteigenen'

Jan Fokkema (Neprom): 'Het moet normaler worden om grond te onteigenen'

‘De plannen voor het nieuwe grondbeleid en snellere onteigening zullen de ontwikkelaars op lange termijn bijdragen aan de woningbouwversnelling, maar dat lukt niet van vandaag op morgen, zegt Neprom-directeur Jan Fokkema in een reactie aan VJ. Fokkema deelt zijn visie op de plannen van het nieuwe en moderne grondbeleid.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Als men maar lang genoeg blijft doordrammen om vooral maar buitenstedelijk te gaan bouwen, zakken de duurzame binnenstedelijke ambities steeds verder in elkaar, aangewakkerd door de rechtervleugel van de landelijke en provinciale politiek. Uiteindelijk een force klap voor de duurzame inrichting van Nederland met zijn talloze ruimteclaims. In plaats van slim, gemengd en natuurinclusief te sturen op stedelijkheid en nabijheid, met alle voordelen daarvan, eigenwijs te willen spreiden, versnipperen, verdunnen, etc. Betekent binnen enkele decennia nog een paar miljoen auto's en duizenden kilometers file erbij, ten koste van zowel hoogwaardige en sterke steden als hoogwaardige, mooie en biodiverse natuur en landschappen, cultuurlandschappen, duurzame en extensieve landbouwgebieden, waterbergingsgebieden, etc, etc. Het is de verkeerde weg, daar zullen we spijt van krijgen!

Geplaatst op 20 juni 2023 om 16:07Laatste nieuws