Kadaster: Starters kopen flink meer woningen door uitponden particuliere beleggers

Kadaster: Starters kopen flink meer woningen door uitponden particuliere beleggers

Koopstarters hebben het afgelopen kwartaal flink meer woningen gekocht. Dit komt mede doordat meer particuliere verhuurders hun woningen uitponden. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. ‘Dit is nog maar het begin', zegt woningmarktexpert Paul de Vries tegen VJ. Daarnaast zijn huizenprijzen voor het eerst sinds 2014 jaar op jaar gedaald.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Frank Nieste

Prachtig, maar korte termijn voor de politieke buhne. In dit tempo is binnen twee jaar 30% van de geliberaliseerde huurwoningen verdwenen en is er helemaal niets meer te huur in de grote steden onder de 2.500 euro per maand. Ben benieuwd wie daarvan de schuld krijgt en waar ze dan weer mee komen. Wanneer wordt er structureel iets aan de oorzaken van de schaarste gedaan, zodat er weer gebouwd kan worden?

Geplaatst op 12 mei 2023 om 15:26