Tweede Kamer steunt motie VVD, CDA en JA21 voor aanpassing Ladder woningbouw

Tweede Kamer steunt motie VVD, CDA en JA21 voor aanpassing Ladder woningbouw

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin wordt opgeroepen om belemmeringen voor buitenstedelijk bouwen uit de Ladder voor Duurzame Verstedelijking te verwijderen, met als doel het versnellen van de woningbouw. Deze motie is ingediend door de VVD, CDA en JA21.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Onwijze en anti duurzame motie en dat in een tijd van groeiend besef dat de dossiers klimaat, natuur, biodiversiteit, stikstof, mobiliteitstransitie, landbouwtransitie, bodem, waterbeheer, energie, etc. de allerhoogste prioriteit vragen.
Het willen versnellen van buitenstedelijk bouwen en tegelijk vertragen van binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen is een gotspe! Wat nu als de wiedeweerga moet gebeuren is alle schouders en investeringen integraal inzetten om alle binnenstedelijk in voorbereiding zijn of zelfs al (bijna) vergunde gebieds- en projectontwikkelingen door deze crisistijd te loodsen. Doorbouwgaranties, startbouw subsidies, PPS met rijksdeelname, zwaar meewegen integrale baten op stedelijke en regionaal niveau, etc. horen daar ook bij.

Geplaatst op 17 april 2023 om 15:06Laatste nieuws