Astrid Schlüter, coo van Vesteda op VJ-congres: ‘Maak alle huurprijzen marktconform’

Astrid Schlüter, coo van Vesteda op VJ-congres: ‘Maak alle huurprijzen marktconform’

De nieuwe Wet Betaalbare Huur biedt onvoldoende stimulansen voor doorstroming, stelt Astrid Schlüter, chief operating officer (coo) van Vesteda op het VJ-congres ‘De nieuwe werkelijkheid van de middenhuur’. Haar oplossing voor de woningkrapte? ‘Maak alle huurprijzen marktconform.’

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Hans Peter Fris

Uitstekend idee. Volgens mij wordt dit principe ook toegepast in Scandinavië, ik meen Finland. Daar zou geen woningmarktprobleem zijn. Het systeem om dit toe te passen, is er feitelijk al door de wijze waarop iedere verhuurder met sociale huurwoningen opgave vraagt bij de belastingdienst over het gezinsinkomen en daarover in kleuren over wordt geinformeerd waaruit de mate van huurverhoging wordt herleid.

Geplaatst op 31 maart 2023 om 15:07


Lex Meuldijk

👍

Geplaatst op 1 april 2023 om 14:51


Kees Kemp

Met regels bouw je geen woningen; met regels wordt doorstroming beperkt . Dus de gedachte van Astrid Schluter snijdt hout . Omdenken in een tijdgeest waar stigmatisering en dogmatiseren het gezamenlijk streven naar een oplossing onmogelijk heeft gemaakt . Naast volledige “woonlasten gereguleerde liberalisering” van woningmarkt is verlaging van de grondprijs de activactor de productie weer aan de gang te krijgen .

Geplaatst op 1 april 2023 om 18:44


Gerard Bakker

Daar is in de 70er jaren al een regering op gevallen. Dat heette de grondpolitiek maar ging over bouwen en de hoogte van de huren. Minister Schut had de moed maar kwam nooit meer terug.
Ik zat toen in het bestuur van de MVA.

Geplaatst op 3 april 2023 om 12:12


Conny Hulsman-van Duuren

Na enkele decennia ervaring met verhuur van particuliere huurwoningen, eindelijk een geluid dat ik al jarenlang laat horen. De enige oplossing voor Rijks- en Gemeentelijke overheden schijnt nieuwe wetjes en regeltjes te zijn. Nog nooit heeft dit De Oplossing gebracht. Waarom dit advies van Astrid Schlüter niet eens opvolgen? De prijzen ontwikkelen zich dan vanzelf en nee: heus niet allemaal omhoog; integendeel.

Geplaatst op 3 april 2023 om 12:49


Vincent van Ballegooijen

Hulde, roep dit ook al jaren. er zijn dure en er zijn goedkope woningen. Dit moet bepaald worden door de kwaliteiten van de woning. De markt dus. Laat de toeslag afhangen van de inkomen huurder en gepastheid van de woning. Zowel gezinssamenstelling als locatie werk. De verpleegkundige die een nachtdienst heeft gedraaid in Amsterdam moet gewoon binnen een redelijk tijd thuis kunnen zijn in zijn of haar passende en betaalbare woning. Die krijgt dus een hogere toeslag dan een verpleegkundige in, ik noem maar wat, Almelo zodat ze onder de streep hetzelfde betalen.

Geplaatst op 4 april 2023 om 11:37