Woningmarktconsultants steeds essentiëler in de vastgoedwereld

Woningmarktconsultants steeds essentiëler in de vastgoedwereld

Academie voor Vastgoed start dit voorjaar wederom met de opleiding tot Woningmarktconsultant. Houd jij je dagelijks bezig met projectontwikkeling, (her)ontwikkeling van woningen en/of nieuwbouw? Dan is dit misschien wel de juiste verdiepingsslag voor jou.

Stakeholders zoals gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en beleggers hebben steeds vaker behoefte aan advies van een Woningmarktconsultant (WMC). Als woningmarktconsultant denk je mee over de opzet van nieuwe woningbouwlocaties, de keus van de te bouwen woningen en over de invulling van herbestemmings- en stadsvernieuwingsprojecten. Jouw kennis als WMC is essentieel bij het oplossen van vraagstukken rondom de huidige woningmarkt. Daarom hecht ook de NVM sterk aan de groei van het aantal gediplomeerde Woningbouwconsultants in ons land.

Voor wie
Deze unieke opleiding is voor vastgoedprofessionals die zich bezighouden met projectontwikkeling, (her)ontwikkeling van woningen en/of nieuwbouw. Daarom is deze opleiding niet alleen geschikt voor makelaars en taxateurs, maar ook voor medewerkers van een gemeente of woningcorporatie, projectontwikkelaars of nieuwbouwspecialisten. Als gediplomeerd woningmarktconsultant kun jij je profileren op de lokale en regionale markt.

Lesprogramma
Deze opleiding volg je exclusief bij Academie voor Vastgoed. Het lesprogramma bestaat uit vier blokken. In het eerste blok leer je een gebied in kaart brengen, onderzoek je welke ontwikkelingen er nationaal en regionaal spelen en verdiep je je in juridische kaders. Tijdens de volgende blokken ligt de nadruk op stakeholders met wie jij als Woningmarktconsultant te maken kunt krijgen. Als student kruip je in de huid van een ontwikkelaar, woningcorporatie en de gemeente. Daarnaast doorloop je een project waarbij je de opgedane kennis en vaardigheden direct toepast in de praktijk. Ook lever je aan het eind van de opleiding ook een individueel onderzoeksrapport en adviesproduct in.

Docenten en specialisten
Bij AVV krijg je altijd les van de beste docenten, met de juiste kennis, ervaring, en netwerkcontacten. Docenten uit de praktijk, specialisten in hun vakgebied. De opleiding kent drie kerndocenten die de praktijk van de woningmarktconsultant kennen en jou gedurende de opleiding begeleiden. Bij hen kun je je inhoudelijke vragen stellen over privaat- en publiekrecht, marktanalyse en marketing. Verder krijg je les van enkele experts op het gebied van onder andere stedenbouw, leefomgeving en maatschappelijke waarden.

Vereniging van NVM Woningmarktconsultants
Tijdens de opleiding kun je aspirant-lid worden van de Vereniging van NVM Woningmarktconsultants. De vereniging organiseert bijeenkomsten, brainstormsessies, lezingen en workshops. Zo blijf je op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en vastgoedtrends.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik op de link, download de brochure en meld je aan voor startdatum 10 mei. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Marloes Leijgraaf via 030 60 85 160 of info@avv.nl.

 

Reacties