De Jonge: ‘Dat middeninkomens in de knel komen door regulering is een idioot verwijt’

De Jonge: ‘Dat middeninkomens in de knel komen door regulering is een idioot verwijt’

EXCLUSIEF - Interview met minister Hugo de Jonge. Afgelopen maanden is er veel te doen geweest over de regulering van de middenhuur. Vastgoedjournaal reisde af naar Den Haag om minister Hugo de Jonge over deze en zijn andere plannen voor de woningmarkt te bevragen in een één op één interview.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Vincent van Ballegooijen

Het enige zinnige dat wordt gezegd is dat de enige échte oplossing het bouwen van meer woningen is. Iedere andere maatregel verschuift hooguit het zwaartepunt van het probleem naar een ander deel van de woningmarkt. Verder bevreemdt het mij altijd dat verkopers mogen vragen wat ze willen, waar verhuurders aan alle kanten worden beperkt.

Geplaatst op 27 februari 2023 om 09:07


Kees Kemp

Typisch voorbeeld van "Als je het niet wil zien, begrijp je het niet". Er komen slechts op papier meer middensegment woningen; deze worden of ge-upgrade naar vrije sector of uitgepond. Voorts wordt een geliberaliseerde woning pas aan einde huurovereenkomst, ingeval niet meer geliberaliseerd t.g.v. De Jonge; 1) of verkocht, 2) op upgrade, of 3) inderdaad middensegment, met enorme afwaardering. Maar natuurlijke uitstroom kent een gemiddelde van 7 jaar... tussentijds heeft de regeling tot gevolg dat de onderkant van vrije sector heel hard stijgt in gemiddelde m2 en absolute huur.
Dit terwijl de woningproductie middensegment in absolute en procentuele zin schrikbarend laag is..

Geplaatst op 27 februari 2023 om 14:12


Ivo Baal

Wob verzoeken hebben aangetoond dat Hugo de Jonge ten tijde van de C crisis actief heeft gestuurd op verbod uitbreiding ziekenhuis- en IC bedden. Vind het nog steeds wonderbaarlijk dat dit 1. Is gebeurd en 2. Deze man daar nog steeds niet op is aangesproken en afgerekend.

Geplaatst op 27 februari 2023 om 22:21