Praxis sluit zes vestigingen

Praxis sluit zes vestigingen

Praxis sluit in totaal zes vestigingen. De vestigingen zijn niet rendabel en het geld dat ze kosten kan beter naar online of nieuwe vestigingen gaan, zegt de directeur. 

Dat meldt het vakblad voor de doe-het-zelf branche MIX. De winkels in ’s-Heerenberg, Leiden Zoeterwoudseweg en Praxis City Osdorp Tussenmeer verlengen de huur niet. Eerder al kwam naar buiten dat de vestigingen in Duiven, Enschede en Utrecht dicht gaan.  

Praxis-directeur Corine Duchenne zei tegen het vakblad dat het soms een dun lijntje is tussen een winstgevende of een niet-winstgevende winkel. 'In een competitieve markt en met de komst van online kijken we steeds kritischer naar niet-winstgevende dingen. Daar gaat geld naartoe terwijl we dat ook aan online zouden kunnen uitgeven of aan een nieuwe winkel of aan een verbouwing.'

’s-Heerenberg heeft een relatief klein marktgebied voor een Praxis, de winkel in Leiden is toe aan een opknapbeurt, maar op de locatie worden over drie jaar woningen gebouwd waardoor de investering in de opknapbeurt niet rendabel zal zijn. De Praxis City Osdorp Tussenmeer worstelt al sinds de opening met een tegenvallende exploitatie wegens tegenvallende resultaten en weinig traffic.

Praxis blijft overigens met 190 vestigingen de grootste DHZ-winkel van Nederland.

Reacties