Maatregelen middenhuur: kan het tij nog gekeerd worden?

Maatregelen middenhuur: kan het tij nog gekeerd worden?

Bijna twee weken later dan hij had toegezegd, presenteerde minister de Jonge op 9 december 2023 in een brief aan de Kamer eindelijk zijn plannen voor de regulering van de middenhuur. Hoewel er niet veel nieuws in staat, deed de brief veel stof opwaaien. Dat kwam doordat de minister de hoop dat er toch nog een evenwichtig pakket aan maatregelen zou komen met zijn brief definitief de grond in boorde. Wat gaat hier mis? En is het tij nog te keren?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Leonard van den Berg

Goed stuk. Tragisch dat er zo'n heksenjacht is ontstaan rond woningverhuur, en dat (ook) de kleine en faire verhuurders (zelfstandigen, type 'huisje voor pensioen') door deze schofterige voorgenomen regels dreigen te worden vermalen. Als de overheid vindt dat er meer betaalbare sociale woningen moeten komen, laat de overheid die dan zelf bouwen (of, als dat niet lukt: opkopen en zelf verhuren). Dan betalen we daar als samenleving samen voor, zijn die woningen daarmee dus 'van ons allemaal', en hebben we vervolgens ook samen de winst of verlies.
Dat lijkt me een eerlijker oplossing dan nu eenzijdig een klein aantal hardwerkende zelfstandigen die een of twee appartementjes voor de oude dag bij elkaar hebben gespaard kaal te plukken, zoals De Jonge en Van Rij nu samen van plan zijn. Grr, het is zó unfair.

Geplaatst op 27 januari 2023 om 20:40