Vrijheid Vastgoed introduceert ‘De Waardeketen’

Vrijheid Vastgoed, een bedrijf dat educatie verstrekt over vastgoed beleggen en hun leden faciliteert over de as van netwerken, begeleiding, events en handige tools, lanceert deze week in haar podcast 'Zo wordt je steenrijk' een speciale podcast serie. In deze serie wordt een nieuwe waardeketen binnen het vastgoed geïntroduceerd. Gedurende vier afleveringen spreekt host Martijn van den Berg met partners Nestr Smart Finance, Financiering Regelen/Barlavento Groep, ERA Focus en RoX Legal om het gehele proces van de aankoop en financiering van een beleggingspand te doorlopen.

Professionele en aspirant vastgoedbeleggers kunnen al vanaf 2019 terecht bij Vrijheid Vastgoed om kennis op te doen over het beleggen in vastgoed op de binnen- en buitenlandse markt. Middels online cursussen, live retreats en evenementen, één op één begeleidingstrajecten en abonnementen worden inmiddels al 1.200 Nederlandse vastgoedbeleggers geïnformeerd en begeleid bij het maken van de juiste keuzes wat betreft het vinden, aankopen, financieren, verbouwen, verhuren en beheren van hun beleggingspanden.

De 'Zo word je steenrijk-podcast' werd in mei van 2021 gelanceerd en gaat breder dan alleen vastgoed en vastgoedbeleggen, aangezien de interesses van de gemiddelde belegger ook verder gaan dan dat. Bekende en minder bekende Nederlanders maken thema’s als vastgoed, overige beleggingen, maar ook geld, ondernemen, reizen, mindset en geluk bespreekbaar. Eerdere gasten waren bijvoorbeeld Ryan Babel, Wybren van Haga en Yes-R.

Vrijheid Vastgoed introduceert nu de samenwerking met vier professionele partners om een nieuwe en unieke waardeketen binnen het vastgoedwereld te creëren. In elke aflevering zal telkens een nieuw onderdeel van deze keten centraal staan en worden besproken door de desbetreffende partner; van financieringen en taxaties, tot notariaat en advies. De samenwerking betekent bovendien dat geïnteresseerden, naast het inwinnen van informatie, nu ook direct kunnen worden doorverwezen naar de juiste professionele partij om passende vervolgstappen te zetten. De waardeketen kenmerkt zich enerzijds door kennis in elke fase van aankoop en financiering en anderzijds doordat de partners de gebruikers van deze keten korting en voordeel bieden.

Martijn van den Berg
Martijn van den Berg, host van de podcast en mede-eigenaar van Vrijheid Vastgoed, is enthousiast: 'We verzorgen al jaren online en offline trainingen en retreats, maar we willen weg uit de hoek van ‘cursusaanbieder’, we doen en zijn namelijk veel meer dan dat. Zowel Vrijheid Vastgoed als de ‘Zo word je steenrijk podcast’ zijn volwassen aan het worden en willen meer faciliteren op het gebied van vraag en aanbod bij elkaar brengen en het ‘oude’ en ‘nieuwe’ vastgoed overbruggen. Deze stap past daar bij en zijn we zeer blij mee.'

In een veranderende wereld en ten tijde van corona startte Martijn de podcast 'Zo word je steenrijk'. Van den Berg: 'Het is een titel met een dubbele betekenis; enerzijds wilden we linken met vastgoed en kan je met vastgoed zeker op de lange termijn rijk in stenen worden, anderzijds is het met een knipoog. Want wanneer ben je nou echt steenrijk? Dat gaat veel verder dan geld alleen…Een van de eerste vragen die ik mijn gasten altijd stel is: 'Ben je steenrijk?' Het is zo leuk om te zien hoe iedereen daar weer anders invulling aan geeft.'

Arnold van Hengstum
Op woensdag 25 januari werd de eerste podcastaflevering gelanceerd waarin Arnold van Hengstum, CCO van Nestr Smart Finance, zal spreken over het aandeel van vastgoedfinancieringen in de waardeketen. De podcast gaat niet alleen over financiering, maar ook over wie de mens is achter een dienst of bedrijf. Van Hengstum: 'Toen Martijn mij belde werd ik gelijk enthousiast. Ik ken Martijn al een aantal jaar en zijn performance sprak mij aan. Geen snelle jongen die cursisten verleidt met sportauto’s, dikke winacties of degelijke. Gewoon down to earth saaie coaching. Juist dat laatste sprak mij het meest aan. Vastgoed is de laatste jaren hot, maar eigenlijk is het best wel saai en helemaal niet sexy. Het is gewoon keihard werken en heel veel vlieguren maken'. Nestr biedt beleggers een passende financiering waarbij naast een goed product ook het proces veel aandacht krijgt. Van Hengstum: 'Digitalisering ondersteunt onze acceptanten om financieringsdossiers snel te kunnen accepteren, zodat de klant snel eigenaar kan worden van het vastgoed.' Nestr ziet de podcast als een modern medium om op te adverteren en kennis te delen. (tekst gaat verder onder de video.)

 

Robbie van den Oetelaar
De daarop volgende week staat in het teken van taxaties met Robbie van den Oetelaar, voormalig taxateur bij en mede-eigenaar van ERA Focus Makelaars. Hij vertelt over uitgebreid over zijn persoonlijke vastgoedreis, het vak van taxeren en hoe je als taxateur in een sterk veranderende wereld toch tot een juiste waardering van het vastgoed komt. Kennis, netwerk, big data en veel kilometers op de teller zijn wezenlijke onderdelen hiertoe. Robbie van den Oetelaar: 'In onze taxaties wordt theoretische kennis met praktijkervaring gecombineerd. Ons team bestaat uit een kleine 20 medewerkers en is landelijk actief.' Door de vele taxaties die door de jaren zijn uitgevoerd, beschikt ERA Focus over veel data, wat van belang is om tot een goede waardering te komen van het vastgoed.

Raymond Böcker
In aflevering en week drie zal Raymond Böcker aan het woord zijn. Als oprichter en mede-eigenaar van Financiering Regelen B.V. -onderdeel van Barlavento Groep- spreekt hij over de rol van zijn bedrijf in het organiseren van de juiste financiering die aansluit bij de wensen en doelen van zijn klanten, beleggers. Financiering Regelen is een groot advieskantoor in Utrecht en werkt landelijk met een team van meer dan 10 personen. Raymond Böcker: 'Wij werken met een grote groep adviseurs en zijn de laatste jaren fors gegroeid. We kijken verder dan alleen die ene financiering. We willen de klant over een langere tijd van dienst zijn'. Daarnaast is de adviseur de spin in het web. Financiering Regelen regelt niet alleen de financiering, maar kan ook assisteren met het zoeken en aanbieden van vastgoed dat uit het eigen netwerk weer op ons bureau belandt. Böcker vervolgt: 'Onze klantenbestand heeft inmiddels een dergelijke omvang dat er steeds meer disciplines bij elkaar komen. We kunnen de belegger dus op meerdere fronten van dienst zijn’.

Rogier van Heeswijk
Tot slot spreekt Rogier van Heeswijk, eigenaar van notariskantoor RoX Legal uit Rotterdam. Daar waar de notaris het praktische sluitstuk is in de keten van kopen en financieren van verhuurd vastgoed, legt Rogier juist uit waarom de notaris eigenlijk óók aan de voorkant van dit proces moet zitten, meer in een adviserende rol. Rox Legal is een groot professioneel notariskantoor in het hart van Rotterdam waar naast vastgoed ook ondernemingsrecht en advocatuur is ondergebracht. Meerdere disciplines binnen het team van 20 medewerkers onder 1 dak zorgen voor synergie tussen de disciplines. Rogier van Heeswijk: 'Maak van de notaris geen sluitstuk, maar betrek hem als trusted advisor.' Van Heeswijk, zelf ook host in een podcastserie rondom het notariaat, kent het klappen van de zweep door jarenlange ervaring in de vastgoedbranche. Naast reguliere aankopen en passeringen is RoX Legal ook groot op het gebied van executieverkopen door het hele land.

De podcasts zullen vanaf woensdag 25 januari wekelijks te zien zijn op het YouTube-kanaal van Vrijheid Vastgoed alsmede op Spotify, Apple Podcast en andere bekende podcast kanalen.

Daarbuiten zullen de betrokken partijen (hoofdfoto) optrekken tijdens on- en offline evenementen en op andere manieren. Alle vijf de bedrijven kijken uit naar de samenwerking en geloven er in samen sterker te staan dan alleen en zo de komende periode hun eigen en elkaars klanten nog beter van A tot Z te kunnen bedienen.Reacties


Laatste nieuws