Planvorming woningbouw in stad langzamer, maar uitvoering sneller

Planvorming woningbouw in stad langzamer, maar uitvoering sneller

Planvorming in binnenstedelijke gebieden duurt langer dan in uitleggebieden, maar de plannen worden wel sneller volledig gerealiseerd dan in uitleggebieden. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Dit constaterend is het nog urgenter om de momenteel (dreigend) stilvallende binnenstedelijke projecten die de lange planfase al goeddeels hebben doorlopen of zelfs al zijn vergund met alle middelen, inclusief rijksmiddelen, in uitvoering te brengen. Het betreft hier duizenden woningen die op relatief korte termijn al in aanbouw kunnen komen. Langdurige vertraging vanwege twijfelende of afhakende ontwikkelaars en/of beleggers kunnen we niet toestaan. Dat is ook uiterst schadelijk voor de (economische) doorontwikkeling en het vestigingsklimaat in de betreffende centrumgebieden en omliggende regio's en voor mobiliteitstransitie in die steden en regio's. Ambitieuze voortgang van de bouw is bovendien van belang de meeste omgevingsdossiers die er toe doen in die gebieden.

Geplaatst op 20 januari 2023 om 15:11