Business Meeting: De impact van het Aldi-arrest op huurovereenkomsten met de overheid

Een huurovereenkomst tussen de gemeente Nieuwegein en supermarktketen Aldi houdt de gemoederen in de vastgoedsector flink bezig. Aldi huurt tijdelijk grond van de gemeente, maar volgens een nieuwe uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland had de verhuur aanbesteed moeten worden. Tijdens deze Business Meeting hoort u alles over de meest recente ontwikkelingen in dit dossier en hoe overheden voortaan huurovereenkomsten moeten afsluiten. 

Het is een nieuwe wending in een dossier dat begon bij het inmiddels veelbesproken Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021. Dit arrest roept nog altijd veel discussie en vragen op. Over de vertaling naar de praktijk, bijvoorbeeld bij lopende onderhandelingen maar ook bij bestaande contracten, is het laatste woord nog niet gezegd.

Nog voordat het stof van het Didam-arrest is neergedaald, was daar de recente uitspraak over de Aldi in Nieuwegein. De conclusie was dat de gemeente in strijd heeft gehandeld met het gelijkheidsbeginsel zoals uiteengezet in het Didam-arrest. De pas geopende supermarkt is hierop door de gemeente gesommeerd de deuren weer te sluiten.

Welke gevolgen heeft deze uitspraak voor huurovereenkomsten tussen publieke en private partijen? Tijdens deze business meeting hoort u alles over de meest recente ontwikkelingen in dit dossier en hoe overheden voortaan huurovereenkomsten moeten afsluiten. Caroline Weebers en Bart Poort van Weebers Advocaten maken de balans op en zoomen met een frisse blik in op de gevolgen voor ontwikkelaars, huurders en gemeenten.

Meer informatie over het programma en hoe u zich kunt inschrijven vindt u hier



Reacties


Laatste nieuws