Uitponden middenhuurwoningen aantrekkelijker dan doorexploiteren

Uitponden middenhuurwoningen aantrekkelijker dan doorexploiteren

Door alle maatregelen die genomen zijn en nog op stapel staan voor de woningmarkt, wordt het verdienpotentieel van huurwoningen aanzienlijk aangetast. Het uitpondscenario leidt steeds vaker tot de hoogste waarde.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

We moeten naar een systeem waarin lange termijn baten en waardeontwikkeling, inclusief zachte - maar oh zo waardevolle - waarden serieus worden meegerekend. En niet alleen voor het vastgoed/de woningen zelf, maar die van de directe omgeving die meeprofiteert van de project- en gebiedsinvestering. En kijk integraal, zoom uit qua ruimtelijke impact. Betrek ook de baten op dossiers als de mobiliteitstransitie, stedelijke vergroening, klimaat en biodiversiteit, maar ook de upgrading van het vestigingsklimaat als gevolg van hoogwaardige gebiedsontwikkelingen rond OV-knooppunten en transformaties. En de meerwaarde van deze investeringen voor een hele regio, zoals bij Knooppunt XL Eindhoven of CID DenHaag en andere binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen.
Als je het goed doet en inzet op alle omgevingsaspecten creëer je winners op middellange en lange termijn. Extra miljoenen of miljarden die je nu extra inzet verdien je dan dubbel en dwars terug, zowel in belang van de locatie, de stad als de regio!

Geplaatst op 12 januari 2023 om 14:45