MVA veilt eigen kantoorpand op Eerste Amsterdamse

Op maandag 12 december zal de Makelaarsvereniging Amsterdam haar eigen kantoorpand aan de Frans van Mierisstraat 59 gaan veilen. De afgelopen jaren hebben meerdere besturen gewerkt aan een plan om het hoofdkantoor van de Makelaarsvereniging Amsterdam toekomstbestendig te maken.

Het heeft meerdere jaren geduurd, maar inmiddels hebben zijn de juiste vergunningen verkregen. Het gebouw bestaande uit zes bouwlagen, mag ontwikkeld worden tot een duurzaam pand met lift en kantoorruimte op de begane grond, souterrain en een deel van de eerste verdieping en vier woningen verdeeld over de overige verdiepingen (eerste tot en met de vierde) van ca. 690m2.

In deze afgelopen jaren is er echter wel het een en ander veranderd in de markt. Door deze veranderingen, o.a. de sterk gestegen bouwkosten en het veranderde inzicht ten aanzien van de positie van de MVA als ‘verhuurder’, worden de vooraf zo zorgvuldig gestelde doelen steeds moeilijker te bereiken.

Voorzitter Jerry Wijnen: “Het bestuur van de MVA heeft zichzelf de vraag gesteld of het uitvoeren van de verbouwplannen wel wenselijk of verstandig is. Deze vraag is in meerdere sessies aan de leden voorgelegd. De leden die hebben deelgenomen zijn van mening dat het niet verstandig is om de huidige verbouwplannen door te zetten. Ze hebben het bestuur daarom geadviseerd de huidige locatie te verkopen en de MVA op een nieuwe locatie in Amsterdam te laten vestigen.”

Transparantie in deze verkoop is een must voor de vereniging, er is daarom besloten om de verkoop via het veilinghuis De Eerste Amsterdamse te laten verlopen. Inmiddels is het pand aangemeld op de veilingwebsite en kunnen geïnteresseerden alles terug vinden over dit unieke pand op een top locatie in Amsterdam Zuid.

Behalve de Frans van Mierisstraat worden er op  maandag 12 december maar liefst 21 kavels geveild waaronder in Amsterdam de Karel du Jardinstraat 17-h & 17-3, Chasséstraat 56-1 (wegens sterfgeval), Tweede Nassaustraat 24 (wegens sterfgeval), Rustenburgerstraat 359-h, 1, 2 & 3, Gerard Doustraat B, C, D & E en de Sluisstraat 3 in Muiden.

 


 Reacties


Laatste nieuws