Coral Capital: met flexibiliteit inspelen op lastige tijden

Nu de tijden onzekerder worden, staat Coral Capital klaar om met rescue-loans partijen die onder druk staan verder te helpen. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel want uiteindelijk genereert vastgoed dat aan de hoogste normen voldoet de hoogste waarden.

"Nu de rente stijgt is het de vraag wat de prijzen van het vastgoed gaan doen – grote dalingen zijn nog niet gesignaleerd maar dat zou wel kunnen"

Al weer drie jaar geleden begonnen Victor van Loendersloot en Florus van Herpt Coral Capital. De groei zit er goed in: tegenwoordig mikt de vastgoedfinancier op leningen met een omvang tussen €10 miljoen en €30 miljoen. De funding partners, veelal family offices, hebben meer geld beschikbaar gesteld om in deze onzekere tijden grotere projecten toch tot een goed einde te laten komen.

an Loendersloot en Van Herpt zien namelijk donkere wolken verschijnen aan de horizon. Van Herpt: “Wij zien nu onder meer problemen ontstaan bij ontwikkelaarsdie als strategie hebben projecten in de forward funding verkopen, die dus vooraf een koopsom hebben afgesproken met de uiteindelijke koper. Die vaste koopsom leidt met de stijgende bouwkosten tot hogere interne verreken-rentes: houdt de ontwikkelaar bij de overdracht aan de koper wel iets over aan zijn project of schiet hij er bij in? Wij zijn flexibel en kunnen veel verschillende leningen aanbieden en denken bovendien goed mee: we kennen het ontwikkelvak en weten waar behoefte aan is.” Verder lezen.

Reacties