LVDH: 'We participeren graag in kortlopende value-add trajecten en financieren zelf altijd mee'

Een vastgoedfinancier die zelf uit het vastgoed komt en een schat aan ervaring heeft met het ontwikkelen van vastgoedprojecten? Die weet waar de kansen liggen en wat je nou juist niet moet doen? Dat is in kort bestek het verhaal achter LVDH Finance, opgericht door vastgoedondernemers Wouter Langeveld en Pascal van den Heuvel. Waarbij recent, met de komst van Jeroen Immink, ook nog eens 15 jaar bancaire ervaring aan boord werd gehaald, met de focus op commercieel vastgoed.   

Jeroen Immink deed die ervaring op bij de, inmiddels bijna legendarische, FGH Bank. Hij legt uit waar zijn toegevoegde waarde ligt: “Terwijl Wouter en Pascal vooral kijken vanuit het vastgoed en zich richten op het pand en de mogelijkheden die het biedt, kijk ik naar de achterliggende cijfers. Naar dingen als de debiteur, de liquiditeit, de huurcontracten. Naar de risico’s op papier. Hierdoor kunnen we als LVDH een flinke professionaliseringsslag maken. Die combinatie van vastgoedervaring en bancaire know how vind je bijna bij geen enkele andere vastgoedfinancier. Dat maakt LVDH dus heel bijzonder.”     

Value-add projecten
De oprichters van LVDH Finance, Wouter Langeveld en Pascal van den Heuvel, zijn gepokt en gemazeld in het Haagse en realiseerden in de Hofstad honderden projecten. Met LVDH Finance willen ze nu hetzelfde mogelijk maken voor andere vastgoedondernemers. Onder de naam LVDH Finance verstrekken ze kortlopende financieringen, looptijd maximaal een jaar, om vastgoedprojecten van de grond te krijgen. Wouter Langeveld: “Banken stappen daar niet in. Die zijn erg terughoudend als het erom gaat een project te financieren waar nog een begin mee gemaakt moet worden. Daar zijn ze minder op ingericht. Terwijl wij er juist graag instappen. Wij zorgen ervoor dat een vastgoedondernemer snel aan de slag kan met zo’n vastgoedproject, bijvoorbeeld een transformatie- of renovatieproject, waarmee een waardesprong gemaakt kan worden. Dat kunnen ook projecten zijn die te maken hebben met verduurzaming, want dat gaat richting 2030 een steeds belangrijker rol spelen. Begin volgend jaar moeten kantoren allemaal al voldoen aan energielabel-C en de woningmarkt gaat volgen, dus wordt het steeds belangrijker, ook gezien de huidige energieprijzen, om woningen te verduurzamen.” Lees verder.

 

 

Reacties