Sustainable Capital Group wil duurzame projecten financieel mogelijk maken

Onder het motto bridging te gap between sustainability and finance wil de, aan de Amsterdamse Keizersgracht gevestigde, Sustainable Capital Group duurzame projecten financieel mogelijk maken. Zoals Olivier Takx in een gesprek met Vastgoedjournaal stelt: “Duurzaamheid biedt volop kansen en wij dragen er graag aan bij deze te benutten.”

Takx gaat in op de uitdaging om vóór 2030 nog voor 1.200 miljard te vergroenen en andere interessante vraagstukken, waarbij impact maken voorop staat. Want met 20 mensen uit 7 verschillende landen wil de Sustainable Capital Group het verschil maken. 

Wij slaan de brug tussen duurzaamheid en finance.

De Sustainable Capital Group bestaat eigenlijk nog maar sinds 2020, maar opereert al sinds 2003 als debt advisor op vastgoedgebied onder de naam Eveda Capital. Een vastgoedfinancier die van meet af aan internationaal actief was en veel cross-border projecten deed.

Olivier Takx, sinds 2007 als managing director verbonden aan Eveda en medeoprichter en CEO van de Sustainable Capaital Group, heeft een achtergrond in de investment banking en de private equity. Die niet direct aan vastgoed gerelateerde achtergrond heeft zo zijn voordelen volgens eigen zeggen: “Als je niet uit de vastgoedfinanciering komt, leer je creatiever naar oplossingen te kijken. Wij krijgen dingen voor elkaar die door traditionele vastgoedfinanciers als heel lastig of onmogelijk gezien worden. Dus het is altijd complex of anders dan anders. We zijn creatief en stoppen nooit. Klanten komen bij ons omdat ze geld nodig hebben en hebben het vertrouwen dat wij daarvoor zorgen. Klanten die eenmaal met ons hebben gewerkt, komen dan ook vaak terug. Hoewel we best lastig kunnen zijn, omdat we de klant niet zeggen wat-ie wil horen, maar wat-ie nodig heeft. We zorgen overigens niet alleen voor geld, maar doen met de klant vaak ook even een stapje terug met de vraag: wat wil je eigenlijk bereiken met je vastgoedfonds of je vastgoedbedrijf in de komende vijf of tien jaar? Laten we samen een financieringsstrategie bepalen en kijken of wat we nu doen, past in het grotere plaatje voor laten we zeggen de komende vijf jaar.” Verder lezen.

Reacties