'We hebben vanaf het begin gedacht vanuit de belegger'

‘Four guys and a powerpoint’, zo omschreef één van de vier oprichters van het Tilburgse SolidBriQ, de Engelsman Calvin Davies, hun onderneming begin mei vorig jaar toen ze van start gingen. Medeoprichter Jeroen Walhout vertelt ’t een beetje gekscherend, want inmiddels heeft deze vastgoedfinancier 22 mensen in dienst en is er voor ruim 600 miljoen aan financieringen verstrekt.

Samen met Frank Hermens en Gerard Schalk maakten deze ‘four guys’ dus een heuse  kick-start. Vastgoedjournaal vraagt zich af waar dit succesverhaal op gebaseerd is en gaat in gesprek met Jeroen Walhout, Gerard Schalk en Thari van Riel.

Allereerst even iets over de naam, die al meteen duidelijk maakt dat ‘de stenen’ centraal staan bij de financiering van het vastgoed. Niet het inkomen van de leningnemer, maar de kwaliteit van het onderpand. Om die kwaliteit goed in beeld te brengen werkt SolidBriQ samen met een groep speciaal geselecteerde, ervaren taxateurs. Dat is één, want behalve dat SolidBriQ de stenen centraal stelt, richt ze zich ook op één bepaalde doelgroep, namelijk ervaren beleggers, zowel groot als klein. Bovendien heeft ze van meet af aan voor ogen gehad met iets te komen waar beleggers naar op zoek waren. Lees verder.



Reacties


Laatste nieuws