Professioneel investeren in buy-to-let via nieuw platform

Iedere vastgoedbelegger kan nu datagedreven analyses maken en investeren in vastgoed. Dat is mogelijk met Stellax, een nieuw platform waarmee vastgoedinvesteringen gevonden, geanalyseerd en doorgerekend kunnen worden. Met behulp van tools zoals artificial intelligence en data analytics wordt de werkwijze van professionals toegankelijk gemaakt voor iedereen in de markt.

Het platform bevat rijke metadata voor elk pand en indentificeert zo kansen in de vastgoedmarkt. Gebruikers kunnen hun eigen strategie uitvoeren door zoekcriteria aan te passen en de bijpassende beschikbare panden te identificeren.

Er zijn veel verschillende kenmerken waarop de beleggers hun zoekopdracht kunnen baseren, zoals het huurrendement, een eigen ontwikkelde risico indicator (Stellax Risk Score), afwijking van de reële marktprijs, bevolkingstrend, markt liquiditeit en nog veel meer.

Buy-to-Let
Een van de meest populaire strategieën bij vastgoedbeleggers is bijvoorbeeld buy-to-let. Door criteria als de bruto-opbrengst, netto-opbrengst of geschatte huur op Stellax.ai aan te passen, zijn investeringkansen binnen enkele minuten te vinden. Ook in de huidige uitdagende markt. Zo zijn verschillende strategieën als preset zoekopdracht beschikbaar, waaronder op- en aanbouw of verduurzaming. Hiermee kunnen investeringen gevonden worden waar waarde kan worden toegevoegd.

Stellax.ai heeft daarnaast een eigen ontwikkeld waarderingsmodel en kan via dit learning-algoritme de reële marktwaarde, de waarde in verhuurde staat als ook de potentiële huurinkomsten van een vastgoedobject inschatten.

Beleggers kunnen een dashboard van alle woningen in Nederland verkrijgen door een Funda-link toe te voegen of door op adres niveau te zoeken. Op dit dashboard worden onder meer verschillende risicocomponenten gepresenteerd, referentiepanden getoond en is een volledig dynamisch cashflowmodel beschikbaar.

Tot slot kan met de optie ‘markt intelligence’ op www.stellax.ai zinvolle statistische indicatoren analyseren op drie niveaus: land, stad en postcode worden ingezien.

Reacties